Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • World Food Istanbul 2018
  • 01.04.2018. 08:00

Prijavite se na sajam World Food Istanbul 2018

VTK/STK BiH planira zakupiti prostor od 60 m2 za potrebe predstavljanja kompanija iz BiH, odnosno 5 do 8 izlagača. U slučaju većeg broja prijavljenih, izvršit će se proces selekcije kompanija. Pročitajte na temelju čega.

Foto: Pixabay/falco
  • 187
  • 18
  • 0

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira izlaganje kompanija iz Bosne i Hercegovine na sajmu prehrambene industrije u Republici Turskoj pod nazivom "World Food Istanbul 2018" koji će se održati u Istanbulu, u periodu od 5. do 8. septembra 2018.godine.

WorldFood Istanbul je najveća izložba hrane i pića u Turskoj. Događaj godišnje privlači više od 360 domaćih i međunarodnih proizvođača hrane.

Sajam broji veliku posjetu

Sajam World Food Istanbul 2018, tokom njegovog održavanja, posjećuje veliki broj predstavnika marketinških kompanija, trgovačkih poduzeća, uvoznika i izvoznika, hoteljera i ugostitelja, proizvodnih firmi iz oblasti prehrambene industrije, kao i veliki broj predstavnika štampanih i elektronskih medija. Nastupom na ovom sajmu, izlagači imaju priliku predstaviti svoje proizvode partnerima iz zemalja Europe, Srednjeg Istoka, Sjeverne Afrike i R.Turske.

Kategorije proizvoda koje je moguće izlagati na sajmu su slijedeće: prehrambeni proizvodi široke potrošnje i ulja, pekarski proizvodi i slastice, konditorski proizvodi, bezalkoholna pića, aditivi koji se koriste u proizvodnji hrane, sastojci i začini u prehrambenoj industriji, mlijeko i mliječni proizvodi, voće i povrće, te zamrznuti proizvodi.

BiH će predstavljati do 8 izlagača

VTK/STK BiH planira zakupiti prostor od 60 m2 za potrebe predstavljanja kompanija iz Bosne i Hercegovine, odnosno 5 do 8 izlagača na navedenom sajmu. U slučaju većeg broja prijavljenih za izlaganje na sajmu izvršit će se proces selekcije kompanija na osnovu njihovih mogućnosti za izvoz na tržište Republike Turske.

S obzirom na iznimno visoku cijenu zakupa neuređenog prostora (285 €/m2), kao i neophodnih izdataka vezanih za uređenje prostora i potrebne paušale prema sajamskom organizatoru u Istanbulu, izložbeni prostor za svaku firmu-suizlagača na sajmu će biti financiran sredstvima izdvojenim iz budžeta VTK/STK BIH i participacijom bh. kompanija koje se prijave za izlaganje na sajmu World Food Istanbul 2018. Više detalja pogledajte u Pozivnom pismu ispod članka.

Kako se prijaviti?

Zainteresirane za izlaganje komora moli da dostave slijedeće:

  • popunjeni formular Prijave za učešće na sajmu (ispod članka);
  • kratki profil Vaše kompanije na engleskom jeziku (1 stranica A4 formata) za izradu brošure "Profili izlagača iz Bosne i Hercegovine";
  • logo znak kompanije sa fotografijama izvoznog asortimana namjenjenog izlaganju na tržištu R.Turske (u svrhu uređenja štanda i prethodno spomenute promotivne brošure).

Prijave učešća mogu se dostaviti na broj faxa 033 214 292 ili na e-mail adresu: eldina.begovic@komorabih.ba. Prijava treba biti potpisana od strane ovlaštene osobe u kompaniji i ovjerana pečatom poduzeća.

Kontakt osoba za dodatne informacije o učešću na sajmu World Food Istanbul 2018 je Eldina Begović (tel.033 566 232).


Dokumenti


Tagovi

WorldFood Istanbul Sajam hrane Istanbul Sajam u Turskoj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.