• Zimska škola rezidbe
  • 02.01.2019. 12:00

Prijavite se na besplatnu Zimsku školu rezidbe vinove loze i voćnjaka!

Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje.

Foto: Bigstockphoto/spectator
  • 557
  • 142
  • 0

Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, pa će tako osmi put zaredom biti organizirana "Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka".

Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje.

Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama.

Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka.

Praktična nastava

Budući će se škola odvijati u dva dijela, praktični dio nastave će se odraditi na lokalitetu Buna na kojem se nalazi eksperimentalni poligon, kojeg čine: vinograd, voćnjak i maslinik.

Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati u ovoj školi mogu se prijaviti u periodu od 15.12.2018. do 15. siječnja 2019. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ulica Biskupa Čule 10 ili pak prijavu izvršiti telefonski na sljedeće brojeve: 036/335-054, 036/335-053 ili 036/ 335-060.

Nakon završenog školovanja polaznicima će biti uručena Priznanja o sudjelovanju.

Ovom prilikom još se jednom pozivaju svi zainteresirani uzgajivači vinove loze i voćaka kao i hobisti da se prijave te nakon završetka škole budu bogatiji za nova i poučna iskustva.


Tagovi

Zimska škola rezidbe Voćnjak Vinograd Škola


Autorica

Karolina Rastija

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi