Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam u Kini
  • 19.03.2016. 08:00

Prehrambeni proizvodi iz BiH traženi u Kini

Proizvodi iz BiH, a posebno prehrambeni, veoma su traženi na kineskom tržište te postoje velike mogućnosti za njihov izvoz.

  • 108
  • 4
  • 0

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Ahmet Egrlić sa saradnicima primio je u posjetu delegaciju kineskog grada Ningbo. Tema sastanka bile su pripreme za predstojeći The Second China-CEEC Investment and Trade EXPO 2016, koji će biti održan u Ningbou od 08.-12. juna 2016. godine.

Uskoro info-dan za sve detalje o sajmu

Potpredsjednik Egrlić pozdravio je goste i iskoristio priliku da se zahvali na prošlogodišnjoj organizaciji i gostoprimstvu koje je grad Ningbo ukazao bh. delegaciji. Izrazio je nadu da će na ovogodišnjem sajmu bh. kompanije biti zastupljenije u odnosu na prošlu godinu kada su učestvovale samo dvije, Vita life i Halilovići. S tim u vezi, istakao je da je Komora pokrenula aktivnosti s cijem animiranja privrednika, te najavio održavanje info dana na kome će se zainteresovanim kompanijama prezentovati uslovi i pogodnosti učešća na predstojećem sajmu.

Velike mogućnosti za izvoz prehrambenih proizvoda u Kinu

Kako je kineska strana istakla na sastanku, bh. proizvodi, a posebno prehrambeni, veoma su traženi na kineskom tržištu, te postoje velike mogućnosti za njihov izvoz. Naglasili su da je kinesko tržište izuzetno veliko, te da će se politikom koja je nedavno usvojena, a kojom su porodice stekle pravo i na drugo dijete, povećati potreba za prehrambenim proizvodima. Stoga je predstojeći sajam zaista dobra prilika za prezentaciju i plasman proizvoda iz Bosne i Hercegovine koji zadovoljavaju sve kriterijume kvaliteta. Dokaz tome je i najavljena konzumacija bh vina na otvaranju predstojećeg sajma.


Izvori

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH


Tagovi

Kina BiH Trade Expo 2016 Prehrambeni proizvodi Izvoz Kinesko tržište Ahmet Egrlić VTK BiH

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas