Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekara Livno
  • 14.02.2023. 10:30

Potvrda domaćem kvalitetu: Livanjskom siru ponovo tri zlatne zvjezdice

Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na osnovu izgleda, mirisa, teksture i okusa

Foto: Mljekara Livno
  • 101
  • 70
  • 0

Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Brisela drugu godinu zaredom dodijelio je livanjskom siru priznanje "Superior Taste Award", maksimalne tri zlatne zvjezdice za izniman okus i superiornu kvalitetu.

Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od preko 200 renomiranih stručnjaka za hranu pomno odabranih iz najprestižnijih kulinarskih asocijacija i top institucija kao što su Le Guide Michelin i Gault & Millau.

"Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na osnovu izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima nisu poznati brand ni podrijetlo testiranog proizvoda", objavila je Mljekara Livno.

Proizvodnja Livanjskog sira, započela je krajem 19. stoljeća, a jedinstven način pripreme po originalnoj recepturi prenosi se generacijama kako bi se dobio sir visoke kvalitete i posebnih svojstva teksture, mirisa i okusa. Tvrdi punomasni sir je prije dvije godine zaštićen geografskim porijeklom BiH. Dobitnik je i srebrene medalje World Cheese Awards 2021., a već drugi osvaja zlato Superior Taste Award, nakon što je istu dobio i lani.

Također, Livanjski sir s paprom, kako je objavljeno na stranici ovog Međunarodnog instituta dobio je jednu zlatnu zvjezdicu. Ima pikantan okus, ugodan miris i tvrdu konzisteniciju. U presjeku je zlatno žute boje.

 


Tagovi

Livanjski sir Superior Taste Award Zlatna medalja Najbolji sir Livanjski sir s paprom


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas