Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam minerala
  • 11.10.2016. 10:00

Potkivanje jaja i fosili na Sajmu minerala

Već 13. Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja, održat će se 15. i 16. 10. 2016. godine (subota i nedjelja) u osnovnoj školi dr. Boris Ćorić u Kreševu.

Foto: kresevski-citrin.com
  • 155
  • 5
  • 0

Već 13. Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja, održat će se 15. i 16. 10. 2016. godine (subota i nedjelja) u osnovnoj školi dr. Boris Ćorić u Kreševu u vremenu od 10 - 18 sati (subota) i 10-16 sati (nedjelja).

Na sajmu će se predstaviti ogroman broj eksponata - brojni minerali od kojih je izgrađen naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.), a cijena ulaza je simbolična (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle).

Kako navode iz udruge Kreševski citrin, zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, uz prezentaciju potkivanja jaja, tradicionalnog suvenira Kreševa i posjet kovačnici. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.

Foto: kresevski-citrin.com


Tagovi

Sajam minerala Kreševo Poludrago kamenje Fosili Potkivanje jaja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.