Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani oglednih polja kukuruza
  • 27.08.2018. 11:00

Posjetite Dane oglednih polja kukuruza MZ Skokovi

Svrha ove manifestacije je prezentiranje lokalnim uzgajivačima kukuruza koji je to hibrid najpogodniji za uvjete uzgoja u MZ Skokovi, kao i druženje mještana, poljoprivrednih proizvođača, organa lokalnih i kantonalne vlasti kako bi pokazali da ipak ima i svijetla u ovom sveukupnom sivilu.

Foto: Pixabay/josealbafotos
  • 385
  • 21
  • 0

Posjetite manifestaciju "Dani oglednih polja kukuruza Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona i MZ Skokovi" koja će se održati 12.09.2018. godine s početkom u 11:00 h u MZ Skokovi.

"Nakon što smo zasijali makro-ogled kukuruza za Poljoprivredni-zavod USK, gdje smo zasijali preko 40 različitih hibrida kukuruza od više sjemenskih kuća, vrijeme je da mi, mještani MZ Skokovi, uz pomoć grada Cazina i Poljoprivrednog zavoda USK, organizujemo ovu manifestaciju te budemo na taj dan centar kantona gdje ćemo okupiti razne poljoprivredne proizvođače iz svih dijelova našeg katona, a i šire, predstavnike općinskih i kantonalnih vlasti, određene poslovne subjekte iz oblasti poljoprivrede iz države i svijeta", kaže bacc.agr. Bekir Dolić.

Na taj dan okupljanje će biti na lokaciji Hazimovo brdo - Hadžići (Gornja Barska, MZ Skokovi - put prema zaseocima Ćatići, Merdanovići, Arapovići, Gusto selo itd.) gdje je makro-ogled kukruza zasijan te nakon toga, svi će posjetitelji uživati u grahu i ostalim jelima i pićima.

Koji je to hibrid najpogodiniji za uvjete uzgoja u MZ Skokovi?

Svrha ove manifestacije je prezentiranje lokalnim uzgajivačima kukuruza koji je to hibrid najpogodniji za uvjete uzgoja u MZ Skokovi. Pored toga, svrha ove manifestacije je i druženje mještana, poljoprivrednih proizvođača kao i organa lokalnih i kantonalne vlasti kako bi pokazali da ipak ima i svijetla u ovom sveukupnom sivilu koje je zadesilo poljoprivredne proizvođače te državu Bosnu i Hercegovinu gdje imamo momenat "zatvaranja" farmi te odlaska poljoprivrednih proizvođača van granica BiH. Svrha ove manifestacije i pokazati da je MZ Skokovi spremna uvijek složno organizirati bilo kakav vid druženja poljoprivrednih proizvođača te da su njeni poljoprivredni proizvođači dovoljno zreli, sposobni i odgovorni da budu partneri za bilo kakav vid suradnje, kako pokusne proizvodnje, tako i komercijalne kooperativne proizvodnje u budućnosti.

Goste će zabavljati i čuveni Old Time band (Senad Murtić i ekipa) a za sve ostale Vaše ideje šta bi još mogli dodati ovom programu, ostajemo otvoreni za prijedloge. U budućnosti planiramo sličnu manifestaciju organizirati da postane tradicionalna, nešto u vidu "Dani poljoprivrede MZ Skokovi".

Pozivaju se mještani MZ Skokovi, oni iz dijaspore, ali i domaći, ukoliko su u mogućnosti da doniraju određena finansijska sredstva kako bi se mogao organizirati doček gostiju, te ručak, pića te ostalo, da se odazovu sljedećim kontaktima:

  • Dolić Memaga +387 61 155 844 (ili na Facebook)
  • Dolić Bekir +387 62 468 285 (ili na Facebook)
  • Gabeljić Elvir +387 61 459 468
  • Dolić Nedžad +387 61 770 162

Vjerujem da ćemo i ovaj put učiniti sve zajedno kako bi ova manifestacija bila što bogatija, kako svojim nesebičnim finansijskim doprinosom, tako i dolaskom te pomoći u vidu dočeka gostiju i ostalog sadržaja, poručuje Bekir Dolić.


Tagovi

Dani kukuruza MZ Skokovi Bekir Dolić Unsko-sanski kanton Ogledna polja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.