Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Diplomatski bazar
  • 05.12.2019. 19:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Pomoć zajednici: Poljoprivredni proizvođači poklonili proizvode za Diplomatski bazar

Na Bazaru će posjetiteljima biti predstavljen velik izbor egzotičnih jela i pića te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta.

Foto: Facebook/Diplomatic Winter Bazaar
  • 62
  • 6
  • 0

Diplomatski bazar održava se i ove godine, 7. decembra u Sarajevu, u KSC Skenderija, sala Mirza Delibašić, a trajat će od 11 do 17 sati. 

Sudjelovanjem više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruga, Diplomatski zimski bazar još jednom potvrđuje da je najveće dobrotvorno događanje u organizaciji međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na Bazaru će posjetiteljima biti predstavljen velik izbor egzotičnih jela i pića te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. Ove godine Bazar će biti bogatiji i zabavniji no ikada, a pridružiti će nam se pet novih ambasada – Brazil, Crna Gora, Katar, Pakistan i Poljska. Također, po prvi put će se pridružiti i Udruga Iraca u Sarajevu što će Bazaru dati dodatni šarm.

Njegov je cilj prikupljanje sredstava za podršku udruženjima i inicijativama koje se bave pitanjima socijalne zaštite i obrazovanja. Ove godine, u saradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom, domaći poljoprivredni proizvođači su se odlučili uključiti u akciju te svoje proizvode ponuditi kroz Bazar, a putem štandova Ambasade SAD-a i Ambasade Švedske.

U akciju su se uključile kompanije “Uvac” iz Rudog, "FANA" iz Srebrenika, "Voćar" iz Gornjeg Rahića, Savez pčelara "Kadulja" iz Čitluka, "Broćanska kadulja" iz Ljubuškog, "EIN Natural" iz Sarajeva, "AIDŽ" iz Velike Brijesnice, "Elmar Aroma Care" iz Trebinja, "Bionatura" iz Vareša i "Meganatura" iz Breze.

"Poljoprivredni proizvođači iz cijele zemlje su pokazali spremnost da podrže dobrotvorne inicijative ove vrste, te su svoje proizvode poklonili kako bi se kroz prodaju ispunio cilj Bazara i pomogla zajednica. Izuzetno smo ponosni što se, od najmanje zadruga do velikih kompanija, u agro-sektoru prepoznaje važnost saradnje i potpore ovakvim inicijativama, što upućuje na činjenicu da poljoprivredna sektor čuva vrijednosti humanosti i dobročinstva, kao temeljnih postulata u svom radu sa širom društvenom zajednicom", poručili su iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Ulaznica iznosi 5 KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.


Tagovi

Diplomatski bazar Skenderija Domaći proizvođači Zadruge


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.