• Podjela presadnica
  • 16.04.2018. 14:30

Podijelile presadnice i mladima i starima

Od presadnica korijandera preko paradajza do jagoda, podijelile su članice Udruženja žena "Bubamara" Banja Luka zainteresiranim posjetiteljima sajma Popart Market.

Foto: Facebook/Udruženje žena "Bubamara" Banja Luka
  • 89
  • 13
  • 0

Presadnice korijandera, hrena, borača, crvene lobode, tikvice, kiselice, paprike, paradajza, mente, čuvarkuće, bosiljka, jagoda mjesečarki i drugih biljnih vrsta podijelile su članice Udruženja žena "Bubamara" Banja Luka, protekle subote u sklopu sajma Popart Market.

Također, tom su prilikom predstavljeni i sapuni izrađeni tokom Radionice izrade sapuna na bazi maslinovog i kokosovog ulja.

"Podjela biljnih presadnica na sajmu Popart Market u Domu omladine u Banja Luci je samo dio projekta koji se sastojao od predavanja Osnove organske poljoprivrede, Radionice izrade sapuna i podjele biljnih presadnica", kažu u ovom udruženju. 

Podjela je izazvala veliko zanimanje i kod mlađih i kod starijih posjetitelja sajma, bilo da se već bave povrtlarstvom ili će im ovo biti prva presadnica koju će posaditi. 

Udruženje žena "Bubamara" Banja Luka je realizovalo projekat "Snažna žena- snažna porodica" koji je podržala Fondacija za osnaživanje žena Bosne i Hercegovine. Projekat je dio edukativnom programu Agenda: Borba protiv siromaštva marginaliziranih i socijalno ugroženih žena - sa fokusom na ruralna područja. 


 


Fotoprilog


Tagovi

Udruženje žena "Bubamara" Banja Luka Podjela presadnica Popart Market Izrada sapuna


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.