Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacije i predavanja
  • 04.06.2018. 13:30

Plastenička i proizvodnja povrća na otvorenom polju - besplatne edukacije i predavanja

Prvo predavanje o proizvodnji povrća u zatvorenon i otvorenom prostoru, sa aspekta konvencionalne i organske proizvodnje, kojega organizira Općina Novi Grad Sarajevo, održat će se u srijedu, 6. juna.

Foto: Flickr/Elias Gayles
  • 486
  • 41
  • 0

Općina Novi Grad Sarajevo organizira besplatne edukacije i tematska predavanja iz oblasti poljoprivrede u saradnji sa Tehnološkim fakultetom iz Tuzle.

Riječ je o edukaciji pod nazivom "Plastenička proizvodnja i proizvodnja povrća na otvorenom polju", koja se provodi s ciljem razvoja tržišno orjentisane plasteničke proizvodnje i proizvodnje povrća na otvorenom.

Predavanje će održati  docent dr.sc. Emir Imširović, predavač na predmetima: Uvod u poljoprivrednu proizvodnju, Fitopatologija i Proizvodnja povrća u zatvorenom prostoru na Odsjeku agronomije Tehnološkog fakulteta u Tuzli. 

U sklopu edukacije održat će se dva teoretska predavanja i praktična nastava, a polaznicima će biti dodijeljeni certifikati, kao i prezentacija u elektronskoj formi.

Prvo predavanje o proizvodnji povrća u zatvorenon i otvorenom prostoru, sa aspekta konvencionalne i organske proizvodnje; hidroponski uzgoj povrća i biološke metode u zaštiti povrća, održat će se u srijedu, 6. juna, u 17 sati u sali Općinskog vijeća. O terminima održavanja ostalih predavanja,  polaznici će biti naknadno obavješteni.

Građani zainteresirani za prisustvovanje na edukaciji  mogu se prijaviti do 05.06.2018. godine uz dostavljene  podatke: ime i prezime, adresa stanovanja, zanimanje, godina rođenja, kontakt telefon i email, putem  e-maila: poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba ili na kontakt telefon: 033 291-253.


Tagovi

Besplatna edukacija Proizvodnja povrća na otvorenom Plastenička proizvodnja Edukacija Emir Imširović


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.