• Konferencija
  • 20.09.2019. 08:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Pametna poljoprivreda: 30. jubilarna internacionalna naučno-stručna konferencija

Fokus konferencije je na predstavljanju novih tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji koje značajno usavršavaju ovaj sektor čime se postižu bolji prinosi uz minimum korištenja prirodnih resursa.

Foto: Depositphotos/gpointstudio
  • 65
  • 9
  • 0

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu i Poljoprivredni fakultet Univerziteta Ege (Izmir, Turska), u saradnji sa "Društvom za medicinski i biološki inžinjering BiH" te Poljoprivrednim fakultetom, Univerziteta u Beogradu organiziraju 30-tu jubilarnu Internacionalnu naučno-stručnu konferenciju poljoprivrede i prehrambene industrije pod nazivom "Smart agriculture systems, answers for forthcoming challenges".

Konferencija će se održati u Sarajevu, u hotelu Hills, u periodu od 26. do 27. septembra 2019. godine.

Za učešće na konferenciji prijavljeno je 95 radova iz oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije iz više od šest zemalja. Svoja izlaganja na konferenciji će imati neki od najpoznatijih svjetskih stručnjaka iz Njemačke, Španije, Italije, Turske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije...

Fokus konferencije je na predstavljanju novih tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji koje značajno usavršavaju ovaj sektor čime se postižu bolji prinosi uz minimum korištenja prirodnih resursa. Jedino primjenom novih tehnologija u proizvodnji hrane može se adekvatno odgovoriti izazovima sadašnjice – sve većim potrebama za hranom i smanjenom količinom dostupnih prirodnih resursa, stoji u saopštenju za medije. 

Program konferencije će se realizirati kroz sljedeće sekcije: biljna proizvodnja, zootehnika, nove tehnologije u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, prehrambena tehnologija.

Sve pojedinosti su dostupne i na web stranici www.ppf.unsa.ba.


Tagovi

Pametna poljoprivreda Naučno-stručna konferencija Univerzitet u Sarajevu Septembar


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.