Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 14.05.2016. 15:00

Otvoren 83. Međunarodni poljoprivredni sajam

Danas je na Novosadskom sajmu otvoren 83. Međunarodni poljoprivredni sajam.

  • 371
  • 41
  • 0

Po 83. put vrata je otvorila jedna od najvećih sajamskih manifestacija u ovom dijelu Evrope - Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Svi zainteresiranii Sajam mogu posjetiti do 20. maja, svaki dan od 9 do 19 sati.

Ove godine zemlja partner je Italija

Zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma ove godine je Italija, koja nastupa sa 16 kompanija u Hali 1 Novosadskog sajma. Na Sajmu će biti prisutni izlagači koji nude suvremene tehnologije u oblasti poljoprivrede, a poznato je da su talijanski proizvođači evropski lideri u proizvodnji opreme i tehnologije za prehrambenu industiju. Nastup talijanskih kompanija bit će upotpunjen pratećim programima. Talijanska agencija za vanjsku trgovinu, u suradnji sa kancelarijama ICE Agencije u regionu Balkana, u ponedjeljak, 16. i utorak, 17. maja organizira susret predstavnika talijanskih izlagača sa poslovnim delegacijama. Oko 50 privrednika, uglavnom uvoznika i distributera talijanskih proizvoda iz Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske i Makedonije posjetit će Poljoprivredni sajam. Bit će organizirane i promocije čuvenih talijanskih vina i rakije.

Dva traktora za posjetitelje

Najsretniji posjetilelj sa kupljenom ulaznicom će sa Poljoprivrednog sajma otići sa traktorom "belarus 422", koji i ove godine daruje "Agropanonka". Izvlačenje imena dobitnika je u četvrtak, 19. maja u 17 sati, dok je uručenje ključeva narednog dana, točno u podne. Kupon za učestvovanje u Poklon igri za posjetitelje nalazi se na poleđini ulaznice. Neophodno je čitko ga popuniti i ubaciti u jasno označenu kutiju, koja će se kao i prethodne godine nalaziti preko puta sajamske fontane.

Pored tog traktora, generalni sponzor Poljoprivrednog sajma kompanija Generali osiguranje Srbija, poklanja traktor "deutz fahr agrolux" sa kabinom, korisniku osiguranja te kompanije, čije ime bude izvučeno posljednjeg dana Sajma.

Susreti i konferencije sastavni dio Sajma

Dan poslije otvorenja, u nedjelju 15. maja, u suradnji sa Republikom Hrvatskom bit će održana druga Regionalna agrobiznis konferencija "Preko polja do Evrope". U okviru konferencije planirana su dva panela "Iskustva agrobiznis lidera regije" i "IPARD program u Srbiji i Hrvatska iskustva sa EU fondovima". Kako se očekuje, na konferenciji će učestvovati predstavnici javnog sektora, vladinih i nevladinih organizacija, vodećih ljudi domaćih i stranih kompanija, kao i predstavnici medija. Taj događaj promovirat će mogućnosti i izazove poljoprivrednog i prehrambenog sektora i ujedno biti prilika potencijalnim poslovnim partnerima za uspostavljanje suradnje i razmjenu iskustava.

Tokom održavanja Sajma predstavnici ministarstva će imati sastanke sa kolegama iz Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Republike Srpske, a pored toga, svakog dana, na štandu u Hali "Master", bit će na raspolaganju poljoprivrednicima i posjetiteljima, informirajući ih o radu i aktivnostima ministarstva.

Nedjelja, 15. maj - porodični dan

Za posjetitelje je i ove godine organiziran Porodični dan. U nedjelju, 15. maja, cijela porodica, sa djecom do 16 godina, Poljoprivredni sajam će moći posjetiti kupovinom jedne ulaznice za 500 dinara.

Cijena ulaznica za 83. međunarodni poljoprivredni sajam ostaje nepromijenjena u odnosu na prethodne godine. Pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, kolektivne, za grupe od 15 i više ljudi, koštaju 350, dok kolektivne posjete đaka i studenata, penzioneri i djeca od 7 do 12 godina ulaz na Poljoprivredni sajam plaćaju 200 dinara.


Fotoprilog


Tagovi

Novosadski sajam Međunarodni sajam poljoprivrede Izlagači Region


Partner

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić