Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 24.03.2023. 13:30
  • Bjelovar

Otvoren 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu!

Od danas do nedjelje sajam će biti otvoren za sve posjetitelje od 9 do 18 sati

Foto: Martina Pavlović
  • 76
  • 18
  • 0

Otvoren je 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam.

"Sada možemo reći da je proljetni po veličini izložbenog prostora i broju izlagača prestigao naš jesenski sajam“, izjavio je tom prilikom direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj rekavši kako je ovo najveći sajam u Gudovcu, ali i čitavoj Hrvatskoj do sada.

"Manifestacija se odvija na 100 hiljada metara kvadratnih. Mislim da u Hrvatskoj tako veliki sajam nećemo vidjeti“, dodao je navodeći da se može vidjeti sve što se tiče poljoprivrede, a nalazi se u RH, ali i izvan nje jer se predstavljaju izlagači iz još 10-ak zemalja.

Prisutnima se obratila i hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković. "Ovaj je sajam nacionalni ponos Hrvatske. Čestitam organizatorima što je svake godine sve bolji i bolji, ali i međunarodnog karaktera“, poručila je rekavši kako treba poboljšati infrastrukturu za pristup sajamskom prostoru.

Podsjetila je kako najnoviji proljetni paket Vlade sadrži i pomoć poljoprivrednicima te ribarima. Iz Programa ruralnog razvoja ministrica je uručila 15-ak ugovora, a najveći dio se odnosi na ulaganja u mliječne farme.

"Mliječno govedarstvo je ugroženo zbog nekoliko razloga. Depopulacije sela, činjenice da se radi o najtežoj poljoprivrednoj djelatnosti i vanjskih čimbenika. Nastojimo ga podržati i strukturno, investicijski i dodatnim potporama“, zaključila je Vučković poručivši da su svjesni da će to morati učiniti i drugim mjerama što je obećala i učiniti.

Sajam je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković 

Ove godine čeka vas velika izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije, građevinske i komunalne opreme te strojeva, a svakako će ga obogatiti ogroman izbor sjemenske robe, zaštitnih sredstava i umjetnih gnojiva za proljetnu sjetvu te veliki izbor sadnica, cvijeća i alata za uređenje okućnica, voćnjaka i parkova.

Predstavljaju se i proizvodi hrvatskih obrtnika i porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Neizostavan dio programa i ove godine su edukacije, stručna predavanja te nastupi kulturno umjetničkih društava i mnogi drugi sadržaji svakako će svojim posjetiteljima upotpuniti iskustvo najveće poljoprivredne izložbe u Hrvatskoj.

Vozači, imaju obavijest za vas 

Parkiralište je, kao i inače, besplatno za sve posjetitelje, a cijena ulaznica je pet eura po osobi ili porodična 10 eura za roditelje i dvoje djece.

Iz Bjelovarskog sajma su upozorili da radovi na pristupnim cestama zahtijevaju prilagodbu vozača. Tako će posjetitelji koji dolaze iz smjera Farkaševac morati ići zaobilaznim putem dok je onima koji dolaze iz smjera Bjelovar te Velikog Korenova osiguran parking na obilaznici koji će regulirati policija. Do Gudovca je potom organiziran besplatan prijevoz autobusima.

Navode i da je besplatan prijevoz autobusima osiguran i za sve koji će se naći na autobusnom kolodvoru Bjelovar gdje će svaki puni sat prevoziti posjetitelje prema Sajamskom prostoru. 

Tokom sva tri dana, od 24. do 26. marta, sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati.

Vidimo se!


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Proljetni međunarodni sajam Zlatko Salaj Marija Vučković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.