Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sommet de l'Elevage
  • 02.09.2020. 15:00

Otkazan i Sommet de l'Elevage - vodeći sajam stočarstva u Evropi

Sommet de l'Elevage trebao se održati od 7. do 9. oktobra ove godine, ali zbog loše situacije sa korona virusom organizatori su ga morali otkazati.

Foto: Facebook/Sommet de l'Elevage
  • 59
  • 66
  • 0

Otkazan je i vodeći sajam stočarstva u Evropi, Sommet de l'Elevage koji se trebao održati od 7. do 9. oktobra ove godine u srcu jednog od najvećih područja za uzgoj stoke u Evropi, Clermont-Ferrandu u središnjoj Francuskoj.

Lokalne vlasti odjela Puy-de-Dôme obavijestile su organizatore ovog događaja da se zbog pogoršanja zdravstvenih uslova povezanih sa korona virusom u toj zemlji više ne mogu složiti s izuzećem koje bi im dopustilo da održe sajam ne poštujući maksimalan broj od 5.000 posjetilaca dnevno, stoji u saopštenju organizatora. 

Ponuda za sve segmente stočarstva 

Riječ je o sajmu koji posjeti oko 30.000 ljudi na dan te su radi toga organizatori dužni otkazati 29. izdanje sajma koji obuhvata ponudu za sve segmente stočarstva. Tačnije, ishranu životinja, genetiku, higijenu i zdravlje, mužu i opremu, objekte za stoku, obnovljive izvore energije i slično. Planirano je bilo predstavljanje 1.500 izlagača specijalizovanih za stočarstvo te 2.000 životinja.

Organizatori već pripremaju posebno izdanje Sommeta za iduću godinu uz najavu 30. godišnjice ovog jedinstvenog događaja. Planiraju da će trajati četiri dana i to u terminu od 5. do 8. oktobra 2021. godine, a takođe bi se trebao održati u Clermont-Ferrandu.

Osim toga, prostor će biti proširen za novu dvoranu veličine 10.000 m2, a planiraju i reorganizaciju vanjske površine te održavanje državnog takmičenja goveda pasmine Aubrac.


Tagovi

Sajam Otkazan sajam Francuska Sommet de l'Elevage Sajam stočarstva


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97