Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2019.
  • 24.03.2019. 10:30
  • Neum

OPG Matijašić šampion Noćnjaka za kvalitetu pakovina

Na 21. međunarodnom susretu maslinara i uljara - Noćnjaku dodijeljene su i nagrade za najbolje pakovine maslinovih ulja i proizvoda od masline. Dvije zlatne medalje otišle su i u Ljubuški, i to Uljari Mikulić Dragana Mikulića te Podrumima Sušac.

Foto: Vedran Stapić
  • 83
  • 19
  • 0

Šampion za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica je OPG Matijašić iz Zamaska, a šampion za izgled pakovine maslinovog ulja Lintar, poljoprivredna braniteljska zadruga, Kaštel Sućurac. Naime, na 21. Noćnjaku, Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara koji se još danas održava u Neumu proglašeni su i najbolji u kategoriji pakovina.

Priznanje za najbolje monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte leccino dobio je Magran, obrt za uzgoj maslina vl. Nikola Bodiš, Pula. Priznanje za najbolje višesortno ekstra djevičansko maslinovo ulje Premium intenso, sljubljenih sorti pripalo je Brist d.o.o. - OPG Silvano Puhar, Vodnjan.

Oliva iz Prćavaca šampion Noćnjaka

Priznanje za najbolji ekološki proizvod - ekstra djevičansko ulje sljubljenih sorti dobio je OPG Josip Kulaš iz Polače, a priznanje za najbolji hrvatski otočni proizvod - ekstra djevičansko ulje sljubljenih sorti OPG Čurin Eva Marija, Gdinj, otok Hvar.

Dodijeljene su i nagrade za proizvode od maslinova ulja

  • Najbolji proizvod od maslinova drva je zdjela Društva za očuvanje kulturne baštine Bijači Kaštela - izradio Nikola Bekavac, Kaštel Lukšić.
  • Najbolji prehrambeni proizvod od maslina je maslina punjena bademom, Riba Dražin j.d.o.o., Kaštel Kambelovac.
  • Najbolji kozmetički proizvod od maslina je krema za ruke OPG Nedjeljka Jurin, Lovran.
  • Najbolji inovativni proizvod od maslina je sapun lavanda s kavom OPG Berislava Ćurčin, Stari Grad, otok Hvar. 

Dvije zlatne medalje za kvalitetu pakovine ekstradjevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti otišle su i u Ljubuški, i to Uljari Mikulić Dragana Mikulića te Podrumima Sušac.

Popis priznanja i nagrađenih pogledajte u dokumentima ispod teksta. 


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak Šampioni Pakovine Proizvodi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]