Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacije
  • 12.02.2024. 13:30
  • Zvornička regija, Republika Srpska, Zvornik

Niz stručnih predavanja za zvorničke poljoprivrednike: Od korova do APIF-a

U narednih mjesec dana bit će održano pet stručnih predavanja u zvorničkim naseljima.

Foto: Depositphotos/roman023
  • 136
  • 30
  • 0

Niz stručnih predavanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, namijenjeno lokalnim farmerima, najavljeno u narednim sedmicama u Zvorniku. Cilj ovakvih edukacija je unaprjeđenje postojećih znanja proizvođača u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, te kroz to intenziviranje i jačanje konkurentnosti kao i poboljšanje plasmana poljoprivrednih proizvoda.

"Sam događaj je i prilika za dvosmjernu razmjenu znanja, iskustva i informacija i predstavlja najefikasniji i najefikasniji model osposobljavanja poljoprivrednih proizvođača", saopćio je gradonačelnik Zvornika, Bojan Ivanović.

Prvo predavanje održat će se u četvrtak, 15. februara sa početkom u 13 sati u prostorijama Osnovne škole "Nikola Tesla" u Pilici, Planirane su teme: "Zaštita korova i njihovo suzbijanje u kukuruzu", "Tehnologija uzgoja soje" i "Uspostava nove plantaže voća".

Drugo predavanje održat će se 22. februara u prostorijama Srednje škole "Vuk Karadžić" u Roćeviću, a govorit će se o temama: "Tehnologija uzgoja soje" i "Tehnologija uzgoja kukuruza".

Sedam dana kasnije, 29. februara, u prostorijama OŠ "Petar Kočić" u Tršiću bit će održano treće predavanje, a poljoprivrednici će se upoznati sa tehnologijom uzgoja soje i zaštite bočnih zrna.

Domaćin četvrtog predavanja bit će Oraovac, 7. marta, u prostorijama OŠ "Desanka Maksimović", planirane su teme "Proizvodnja silažnog kukuruza i priprema silaže", odnosno "Stočna ishrana".

Peto predavanje održat će se u Velikoj sali Skupštine grada Zvornika 14. marta od 13 sati zainteresirani učesnici će se detaljno upoznati sa registracijom i predregistracijom poljoprivrednih gazdinstava, obavezama prema APIF-u, Pravilnikom o ostvarivanju prava na poticaj i proizvodnju povrća u zaštićenom području Republike Srpske.


Tagovi

Edukacija Stručna predavanja Korov Uzgoj kukuruza Uzgoj soje Plantaže voća


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Rode na svom. Derventa, Lužani.