Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Foodex Japan 2016
  • 07.07.2015. 17:00

Najveći azijski sajam hrane i pića

Ovaj program proizvođačima nudi priliku da svoje proizvode po prvi put predstave na japanskom tržištu u cilju uspostavljanja kontakta sa potencijalnim poslovnim partnerima.

  • 324
  • 15
  • 0

Japanska organizacija za spoljnu trgovinu (JETRO) objavila je poziv za učešće na 41. međunarodnom sajmu hrane i pića Foodex Japan 2016, koji će se održati u Tokiju od 8. do 11. marta 2016. godine.

Aplikacije se prihvataju o okviru posebnog programa podrške pod nazivom JETRO zona, a poziv za učešće otvoren je do 17. jula 2015. godine. Na njega se mogu javiti kompanije iz zemalja u razvoju, uključujući Bosnu i Hercegovinu, koje se bave proizvodnjom hrane i pića.

Ovaj program proizvođačima nudi priliku da svoje proizvode po prvi put predstave na japanskom tržištu u cilju uspostavljanja kontakta sa potencijalnim poslovnim partnerima. Kompanije koje budu odabrane za ovaj program dobiće priliku da izlažu na pomenutom sajmu uz niže troškove učešća, priliku da se konsultuju sa japanskim stručnjacima za tržište hrane i pića, kao i da besplatno koriste mnoge druge usluge tokom trajanja sajma.

U 2013. godini, pet kompanija iz Bosne i Hercegovine, uključujući 4 vinarije, učestvovalo je na 38. međunarodnom sajmu hrane i pića Foodex Japan 2013. Kao rezulatat uspješnog nastupa na sajmu, Vinarija Nuić d.o.o. Nuić i Podrumi manastira Tvrdoš Trebinje izvezle su svoja vina na japansko tržište, što je prvi izvoz vina iz Bosne i Hercegovine u Japan.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da izlažate svoje proizvode na najvećem azijskom sajmu hrane i pića koji se održava od 1976. godine. U 2015. godini, ovaj sajam privukao je gotovo 78.000 posjetilaca, a očekuje se da će u 2016. godini privući 80.000 profesionalnih kupaca iz cijelog svijeta.

Više informacija o samom sajmu možete dobiti u Ambasadi Japana u BiH na tel: 033 277 523 ili e-mail: vesna.jakovljevic@sx.mofa.go.jp.


Tagovi

Foodex Japan Sajam hrane i pića Izvoz vina Japansko tržište Tokijo Vinarija Nuić Trebinje Podrumi manastira Tvrdoš Japanski stručnjaci JETRO

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]