Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam maslaca
  • 28.07.2019. 18:30
  • Columbus, Ohio

Na sajmu maslaca izložene skulpture posade Apolla 11

Sajam maslaca koji se ovih dana država u Columbusu (SAD, Ohio), posevećen je 50. godišnji slijetanja Apolla 11 na Mjesec.

Foto: Facebook/American Dairy Association Mideast
  • 24
  • 4
  • 0

U američkoj saveznoj državi Ohio, gradu Columbus, održava se Sajam maslaca, a ove je godine posvećen 50-godišnjici slijetanja Apolla 11 na Mjesec. 

Tako jedna od skulptura, tele izrađeno od maslaca na ušnoj markici nema ispisan broj nego na njemu piše Apollo. No, to je tek dio prikaza. Naime, od maslaca je izrađen Neil Armstrong koji je, inače, rođen u malom mjestu u Ohiou. Ovaj astronaut, prvi čovjek koji je kročio na Mjesec 20. jula 1969. godine, izrađen je u prirodnoj veličini, kako stoji pored lunarnog modula Eagle i pozdravlja američku zastavu nakon što ju je zabio u površinu Mjeseca. Ispod zastave, u hrpici maslaca, ili još bolje, mjesečeve prašine, vidi se njegov otisak stopala. 

Osim njega, tu su i Buzz Aldrin i Michael Collins, također u prirodnoj veličini. 

"Ohio ima posebnu vezu sa ovom obljetnicom jer je jedan od naših ljudi napravio prve korake na površini Mjeseca", izjavila je Jenny Hubble, glasnogovornica Američke udruge za mljekarstvo srednjeg istoka (American Dairy Association Mideast), a koja je organizator ovoga sajma. 

Tradicionalno, od maslaca su izrađene i skulpture krave i teleta, ali i drugi oblici, za što je bilo potrebno 2.200 kg maslaca te nekoliko dana oblikovanja na niskim temperaturama u hladnjači, navodi Cleveland.com

Naime, kipari su na čelične konstrukcije postavili blokove maslaca težine 25 kilograma, nakon čega su ih oblikovali i zaglađivali da bi dobili konačan izgled. 

Skulpture su izložene u ustakljenim, rashlađenim prostorijama, a procjenjuje se da će ih do 4. augusta, do kada traje sajam, posjetiti oko 500.000 ljudi


Tagovi

Neil Armstrong Sajam maslaca Skulptura Apollo 11 Skulptura od maslaca


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.