Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrosim 2022
  • 06.10.2022. 17:00
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Istočno Sarajevo

Na Jahorinu stigli poljoprivredni stručnjaci iz 80 zemalja

Za trodnevni skup je prijavljeno 658 radova iz 80 zemalja svijeta iz oblasti poljoprivrednih i šumarskih nauka, ekologije i zaštite životne sredine, proizvodnje i prerade hrane.

Foto: Facebook/Agrosym
  • 105
  • 38
  • 0

Međunarodni poljoprivredni simpozijum "Agrosim 2022" na kojem učestvuju stručnjaci iz 80 zemalja svijeta iz oblasti poljoprivrednih i šumarskih nauka, ekologije i zaštite životne sredine, proizvodnje i prerade hrane, otvoren je danas na Jahorini.

Trinaesto izdanje ove manifestacije organizira Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa svojim partnerima, Poljoprivrednim fakultetom iz Beograda i Mediteranskim agronomskim institutom iz Barija, u saradnji sa 38 institucija iz zemlje i svijeta. 

Na otvaranju simpozija, pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske, Zoran Maletić, istakao je kako je uprkos ograničenim finansijskim okvirom i djelovanjem u oblasti vanjeske trgovine, Vlada RS preduzela čitav set mjera u cilju prevencije tržišnih poremećaja, obezbjeđujući dovoljne količine osnovnih životnih namirnica i osiguravajući prehrambenu sigurnost domaćeg stanovništva.

"Ministarstvo je donijelo i novi strateški okvir za razvoj sektora poljoprivrede i ruralnih područja do 2027. godine, a iz godine u godinu reformišemo naš model podrške sektoru u korist izdvajanja što više sredstava za kapitalne investicije, pri čemu računamo i intenzivno učestvujemo u implementaciji prvih EU projekata za modernizaciju poljoprivrede", naveo je Maletić.

Za trodnevni skup je prijavljeno 658 radova iz 80 zemalja svijeta iz oblasti poljoprivrednih i šumarskih nauka, ekologije i zaštite životne sredine, proizvodnje i prerade hrane. Rad će se organizovati paralelno u sedam sekcija i usmeno će biti prezentovano oko 160 naučnih radova, a ostali će se izložiti u okviru poster sekcije. Na skupu će biti prezentovano nekoliko projekata iz oblasti poljoprivrednih nauka koji su u toku ili tek treba da se realizuju.


Tagovi

Poljoprivreda Agrosym Zoran Maletić Naučni rad Poljoprivredni fakultet Simpozijum


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.