Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savski cvijet 2017
  • 25.08.2017. 13:00

Na Brčanskom ljetu i poljoprivredni izlagači

Svoje proizvode ima priliku da prikaže 12 izlagača iz Brčko distrikta i ostalih krajeva BiH koji se bave grnčarstvom, proizvodnjom prirodne kozmetike, prehrambenih proizvoda itd.

Foto: Danijela Plavšić
  • 386
  • 56
  • 0

U sklopu kulturno-sportske manifestacije, Brčansko ljeto - Savski cvijet 2017. koja traje tokom avgusta mjeseca u toku je Sajam starih zanata i inovacija. Svoje proizvode ima priliku da prikaže 12 izlagača iz Brčko distrikta i ostalih krajeva BiH, koji se bave grnčarstvom, proizvodnjom prirodne kozmetike, prehrambenih proizvoda itd.

Iako možda ne odgovara tematici Sajma, mjesto za promociju su našli i pojedini poljoprivredni proizvođači. Tako da svoje proizvode izlažu članice Udruženje žena "Glas žena" koje se bavi organskom proizvodnjom povrća i pravljenjem zimnice od istog.

Na sajmu je prisutan i proizvođač aronije "Muminović" koji na svom štandu u ponudi osim 100% soka ima čaj i džem od aronije. Proizvodnjom aronije se počeo baviti prije četiri godine i sad polako ubire plodove svog rada. Osim aronije koje ima oko 500 sadnica ima i 100 sadnica žbunaste kamčatske borovnice (sibirska borovnica), zatim, paulovnije i godžija (egzotično voće). Raznolikost proizvodnje neobičnih kultura za naše područje, čini ovog proizvođača već prepoznatljivim u ovom kraju.

Sajam osim izložbenog je i prodajnog karaktera, tako da proizvode možete nabaviti po znatno nižim cijenama.

Foto: Danijela Plavšić


Povezana biljna vrsta

Aronija

Aronija

Engleski naziv: Chokeberry | Latinski naziv: Aronia melanocarpa

Aronija je višegodišnja listopadna voćna vrsta porijeklom iz Sjeverne Amerike, a pripada porodici ruža (Rosaceae). Na europskom se kontinentu najviše uzgaja u Rusiji, Poljskoj,... Više [+]

Tagovi

Sajam Poljoprivredni proizvođači Aronija Muminović Brčko Savski cvijet Prehrambeni proizvodi


Autorica

Danijela Plavšić

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom. Uvijek spremna na nove izazove u oblasti agrobiznisa. U stalnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima i njihovim problemima proistekla je borba za bolji položaj istih i za borbu agrara uopšte. Iz tog razloga bavi se i agrarnom politikom.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...