Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ANUGA
  • 19.10.2017. 13:00

Mirzet Hadžiavdić: Dogovorili smo izvoz maline u Njemačku

Na njemačkom sajmu hrane, ANUGA, predstavilo se šest BiH kompanija. ANUGA nastavlja da ruši rekorde jer je svoje proizvode ove godine izložilo više od 7.400 izlagača iz 107 zemalja.

Foto: Facebook/Herbos Nature doo
  • 1.885
  • 207
  • 0

U organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, te uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i USAID/Sweden FARMA II projekta, šest kompanija iz Bosne i Hercegovine predstavilo se na sajmu ANUGA koji slovi kao najveći sajam hrane u svijetu, a svake druge godine se održava u njemačkom gradu Koelnu.

Ove godine našu zemlju su predstavili Klas (Sarajevo), Mladegspak (Prnjavor), Zeraa Agriculture Investment Management (Sarajevo), Herbos Nature (Sarajevo), EUROCOMPANY 99 (Ljubuški) i VITA - LIFE (Visoko).

Prema navodima organizatora, ANUGA nastavlja da ruši rekorde jer je svoje proizvode ove godine izložilo više od 7.400 izlagača iz 107 zemalja. Sajam ANUGA objedinjuje 10 sajmova na jednom mjestu.

"Nadamo da će izvoz maline dogovoren na ovom sajmu dati efekat dugoročne saradnje sa kupcima u Njemačkoj. Posebno nam je drago što smo našli nove kupce za suhe proizvode koje imamo, jer smo se i predstavili sa proizvodima iz tog asortimana. Želim da iskažem zahvalnost VTK BiH i USAID/Sweden FARMA II projektu na prilici za izlaganje na sajmu Anuga 2017.", izjavio je Mirzet Hadžiavdić, direktor kompanije Herbos nature d.o.o., Sarajevo.

Procjenjuje se da je sajam posjetilo više od 160.000 posjetilaca iz preko 190 zemalja.

Foto: Facebook/Herbos Nature doo


Tagovi

ANUGA Mirzet Hadžiavdić Sweden FARMA II Klas Mladegspak Zeraa Agriculture Investment Managment Herbos Nature EUROCOMPANY 99 VITA-LIFE


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.