Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam peradarstva
  • 03.02.2022. 16:00
  • Sombor

Međunarodni sajam peradarstva u Somboru od 4. do 6. februara, stižu i gosti iz BiH

Posjetioci sajma će moći da vide oko 2.400 eksponata u više od 350 rasa sa kojima će se predstaviti oko 500 izlagača iz Srbije i Crne Gore, a sajam će posjetiti i gosti iz zemalja regiona

Foto: Jelena Lukić
  • 74
  • 23
  • 0

U organizaciji Društva odgajivača sitnih životinja "Sombor 1871", a pod pokroviteljstvom Grada od 4. do 6. februara biće održan 45. Međunarodni sajam peradarstva u Gradskoj hali "Mostonga" u Somboru (u susjednoj Srbiji, op.ur).

Posjetioci sajma će moći da vide oko 2.400 eksponata u više od 350 rasa sa kojima će se predstaviti oko 500 izlagača iz Srbije i Crne Gore, a sajam će posjetiti i gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Severne Makedonije, objavljeno je na zvaničnoj stranici grada Sombora.

Vijek i po postojanja

Predsjednik Društva Igor Gromilović, istakao je da je ovo društvo u 2021. godini proslavilo punih 150 godina postojanja i da je ono kao takvo najstarije te vrste u ovom dijelu Evrope.

"Svi odgajivači teže iz godine u godinu da uzmu učešće na ovakvoj jednoj manifestaciji, koja je zaista postala tradicija i prepoznata je ne samo od strane odgajivača iz naše države, nego i odgajivača iz regiona", rekao je Gromilović i dodao da je zbog pandemije broj izlagača ove godine manji za oko 20 posto.

Besplatne ulaznice za mališane (foto: Grad Sombor)

Kao i prethodnih godina, obezbijeđeno je 5.000 besplatnih ulaznica za predškolce i školarce.

U petak, 4. februara, sajam će raditi od 13 do 20 sati, u subotu, 5. februara, od osam do 20h, a u nedjelju, 6. februara, od šest do 12 sati, kada će sajam biti svečano zatvoren uz podjelu nagrada.


Tagovi

Sajam peradarstva Sombor Igor Gromilović Međunarodni sajam


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...