Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kobasicijada
  • 29.03.2024. 13:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Srbac

Kukulje bira najbolju kobasicu - "majstori" prijave su u toku!

Proizvodi će pred ocjenjivački žiri doći pod šifrom, a na njima je zadatak da daju svoje ocjene za kvalitet, presjek, suhoću, strukturu mesa...

Foto: Adrijana Glišić
  • 75
  • 36
  • 0

Prvog dana predstojećeg vikenda, u subotu, 30. marta, naselje Kukuljani bit će domaćin još jedne gastronomske manifestacije "Srbačke kobasicijade", u sklopu koje će se održati i sajam domaće hrane i mesnih prerađevina.

Ispred Društvenog doma Kukulje, kobasičari će se okupiti u 13 sati, a najavljena je i izložba mesnih proizvoda brojnih proizvođača iz banjalučke regije.

"Ocjenjivat ćemo najbolje suhe kobasice, kulen i svježe roštiljske kobasice, a ove godine imamo i takmičenje u tranžiranju svinjske polutke", rekao nam je Branislav Kokan, jedan od organizatora. 

Proizvodi će pred ocjenjivački žiri doći pod šifrom, a na njima je zadatak da daju svoje ocjene za kvalitet, presjek, suhoću, strukturu mesa i još nekoliko stavki. Najuspješnijima će biti uručeni pehari i zahvalnice. Na drugoj po redu kobasicijadi je planiran i mini sajam hrane i pica. Domaćice iz Kukulja i Srpca će izložiti svoje slatke i slane specijalitete, kolače, ajvar, pekmez i slično. Prijava za izlagače iznosi 10 KM, a ulaz za građane je besplatan.

"Svi koji žele učestvovati mogu se prijavljivati sve do početka takmičenja. Što se tiče izlaganja proizvoda na sajmu, pošto imamo 15-tak štandova, bilo bi dobro da se najave ranije. Imamo ekipu iz Šida koja će prodavati svoj asortiman", dodaje Kokan.

Prijaviti se možete i na brojeve telefona: 065/314-133 i 065/518-071.


Tagovi

Kobasicijada Takmičenje Suhomesnati proizvodi Mini sajam Kukulje Branislav Kokan


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.