Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni festival
  • 09.06.2016. 10:00

Kosidbom čuvaju kuprešku baštinu

Tradicionalna manifestacija “Dani kosidbe - Kupres” održat će se od 29. juna do 3. jula.

Foto: Kupres/Facebook
  • 303
  • 12
  • 0

Tradicionalna manifestacija “Dani kosidbe - Kupres” održat će se od 29. juna do 3. jula. I ove godine održat će se natjecanje kosaca u košnji trave ručno izrađenom kosom, kao jedinstvenom izrazu nematerijalne kulturne baštine, ali i u drugim tradicijskim umjetnostima, zanatima i sportskim vještinama.

Na Danima kosidbe 400 sudionika

Projektom će biti obuhvaćeno više od 400 sudionika, a iz inozemstva će gostovati do 200 mladih izvođača i umjetnika s tri kontinenta (Azija, Europa, Amerika). Uz natjecanje održat će se i festival narodnih plesova i pjesama u Mostaru (30. juna u 20 sati u Kosači), Kupresu (1. jula), u Sarajevu (2. jula - BKC) te u Kupresu (3. jula).

U sklopu manifestacije održava se i međunarodni okrugli stol s temom "Nematerijalna kulturna baština kao temelj razvoja turističke i lokalne ponude" te središnji događaj "Viteško natjecanje kosaca" za juniore i seniore.

Festivalska tržnica i prezentacija starih zanata s prostora BiH i gostujućih zemalja održavat će se od 1. do 3. jula u Etnografskom muzeju Hrvatskog doma Kupres.

Foto: Kupres/Facebook


Tagovi

Dani kosidbe Kupres Stari zanati Tradicija Košnja trave


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !