• Bjelovarski sajam
  • 12.03.2020. 15:10
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Korona virus odgodio i 23. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Zdravlje i dobrobit naših vjernih izlagača i posjetilaca su nam svakako na prvom mjestu te se nadamo što skorijem rješenju i kraju ove zdravstvene krize, priopćeno je iz Uprave Bjelovarskog sajma. 

Foto: Vedran Stapić
  • 115
  • 16
  • 0

Korona virus odgodio je i 23. proljetni međunarodni bjelovarski sajam, Sajam poljoprivredne mehanizacije i 5. Drvni svijet koji se na Bjelovarskom sajmu trebao održati od 27. do 29. marta.

"Bjelovarski sajam će pratiti i analizirati nastalu situaciju, te ćemo se naknadno oglasiti o daljnjim planovima i novim terminima naših sajamskih manifestacija. Zdravlje i dobrobit naših vjernih izlagača i posjetilaca su nam svakako na prvom mjestu, te se nadamo što skorijem rješenju i kraju ove zdravstvene krize", priopćeno je iz Uprave. 

Odluka o odgađanju sajamskih manifestacija, donesena je odmah nakon održane vanredne sjednice Kriznog stožera civilne zaštite Bjelovarsko -bilogorske županije i donesenih preporuka o ne održavanju javnih okupljanja. 

Naime, na stožeru je zaključeno sljedeće:

  1. Daje se preporuka da se odgode sva javna okupljanja (skupovi) do daljnjega, bez obzira na predviđeni broj osoba. Ukoliko se neodgodivo mora održati nekakvo javno okupljanje, organizator mora prvo ishoditi preporuku epidemiologa s potrebnim mjerama. Tek nakon toga Stožer daje mišljenje, a bez mišljenja Stožera okupljanje se ne može održati; 
  2. Nalaže se osnivačima školskih ustanova da vrše pripreme i potrebne radnje za eventualno odvijanje nastave "na daljinu"; 
  3. Pripremiti ugovor s ovlaštenom kompanijom za dezinfekciju prostora i vozila ukoliko se pojavi takva potreba. 

Sajam Viroexpo otkazan zbog opasnosti od širenja korona virusa

Podsjećamo, mogućnost širenja zaraze već je odgodila za ovaj vikend planirani jubialrni sajam Viroexpo. Otkazane su i proljetne sajamske manifestacije na Celjskom sajmu u susjednoj Sloveniji, a otkazan je i Mostarski sajam u BiH.


Tagovi

Bjelovarski sajam Korona virus Prevencija Otkazan sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Partner