Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regionalni projekat
  • 07.03.2023. 16:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Konferencija o potencijalu maslinarstva 9. marta u Mostaru

Projekt COOPeR za cilj ima uspostaviti prekogranični centar za masline posvećen zajedničkom istraživanju i razvoju u području maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja

Foto: Blanka Kufner
  • 95
  • 54
  • 0

Potencijal maslinarstva kao razvojne poljoprivredne djelatnosti, naziv je konferencije na kojoj će biti prezentirane aktuelnosti i potencijali maslinarstva na području BiH, Hrvatske i Crne Gore, a koja će se održati u četvrtak, 9. marta, u Hotelu Buna u Mostaru s početkom u 11 sati.

S obzirom da je riječ o završnoj konferenciji projekta "Povećanje konkurentnosti proizvodnje maslina u programskom području kroz prekograničnu suradnju" (COOPeR) razgovarat će se o budućem radu Centra za maslinarstvo u Mostaru, te ostalim završenim aktivnostima projekta, naveli su organizatori. 

Konferenciju organizira Privredna komora FBiH u saradnji s vodećim partnerom projekta Gradom Mostarom i projektnim partnerima iz Hrvatske (Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Hrvatska gospodarska komora) i Crne Gore (Udruga maslinara Boka).

Kako do tisuću hektara pod maslinama u Hercegovini?

Projekt COOPeR za cilj ima uspostaviti prekogranični centar za masline posvećen zajedničkom istraživanju i razvoju u području maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja. Sufinansiran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, a implementira se u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

Inače, za poticaj maslinarstvu ove godine je Nacrtom programa podrški poljoprivredi planirano 2.160 KM po hektaru. Klijent (pravno lice i obrt) ostvaruje pravo na novčanu podršku za proizvodnju na minimalno 0,3 ha, a maksimalno po kulturi 200 ha maslina u toku godine. Kompletan program podrški pogledajte ovdje


Tagovi

Konferencija Maslinarstvo Proizvodnja maslina


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.