Pretraga tekstova
Organizatori očekuju između 400 i 500 posjetilaca, a obećavaju i vrhunsku zabavu uz tamburaški sastav "Dukati".
Šesta međunarodna "Duvanjska kobasicijada" najavljena je za 1. mart ove godine. Proizvođači suhomesnatih proizvoda, ali i kobasičari hobisti, okupit će se u eko selu Grabovica kod Tomislavgrada. Organizatori očekuju između 400 i 500 posjetilaca, a obećavaju i vrhunsku zabavu uz tamburaški sastav "Dukati".
U okviru ove manifestacije biraju se najbolji proizvodi u sljedećim kategorijama: duvanjska kobasica u prirodnom omotu, duvanjska kobasica u umjetnom omotu, salame, istarske kobasice i salama, te ostale kobasice i salame.
"Uzorke je moguće predati od 15. do 21. februara, u eko selo Grabovica ili na benzinsku stanicu ‘Dukić’. Vidjet ćemo koliko će ih stići, vjerujem da će ih biti oko 200 pa je moguće da ćemo imati još jednu kategoriju", kaže nam Marko Jurčević, predsjednik Udruženja "Duvanjski kobasičari".
Ne može niko na crtu domaćinima: Fiko i Iva prave najbolje duvanjske kobasice
Ocjenu uzoraka vršit će stručni žiri, istančanog okusa, degustacijom. Organizatori napominju da je u ocjeni kakvoće kobasica značajna procjena senzornih svojstava gdje se gleda vanjski izgled, izgled presjeka, boja mesa i masnog tkiva odnosno nadjeva, konzistencija, miris i okus.
"Ima tačno propisan način ocjenjivanja, tu će bit ii međunarodni suci, a uključit ćemo i goste poznatog profesionalnog kuhara Tomislava Špičeka te našeg Antu Vukadina, pobjednika hrvatskog MasterChefa, kao i gosta iznenađenja", dodaje Jurčević.
Cijena ulaznice na kobasicijadu iznosi 65 KM, a uključuje konzumaciju hrane i pića. Uz dodjelu nagrada i plaketa, planirana je i bogata tombola.
Tagovi
Duvanjska kobasicijada Ocjena kobasica Druženje kobasičara Marko Jurčević
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!