• Bee fest 2017
  • 12.08.2017. 14:00

Jubilarni, 15. Međunarodni sajam pčelarstva "Bee-fest"

Osim ponude proizvoda, tijekom sajma će biti organizirana predavanja te predstavljanje projekata vezanih uz pčelarstvo.

Foto: Pixabay/abidbh
  • 403
  • 52
  • 0

Tradicionalni, ove godine i jubilarni, 15. Međunarodni sajam pčelarstva "Bee-fest" održat će se u Sarajevu od 13. do 17. septembra 2017.

Na sajmu će građani Sarajeva, brojni turisti i posjetioci grada moći kupiti pčelinje proizvode, ali i po savjet bilo da je vezan uz korištenje meda, propilisa, mliječi te drugih proizvoda tako i po savjet vezan uz samo pčelarstvo.

Osim ponude proizvoda, tijekom sajma će biti organizirana predavanja te predstavljanje projekata vezanih uz pčelarstvo.

Podsjetimo, u okviru prošlogodišnjeg sajma, predstavljeni su i učesnici projekta prekogranične saradanje između BiH i Crne Gore.

"Treba napomenuti da je pčelarstvo perspektivna djelatnost, ali imamo još mnogo posla za uraditi i pčelari očekuju pomoć od državnih institucija u rješavanju nagomilanih problema. Prije svega, podsjetit ćemo da pčelari nemaju jedinstvenu listu lijekova koje mogu upotrebljavati u tretiranju pčela, a tu listu donose nadležna ministarstva. Propisi se razlikuju od kantona do kantona, a potom i entiteta i neohodno je čim prije izvršiti usklađivanje propisa i lista lijekova. Pčelu ne zanima nadležnost, ona leti na cvijet koji najviše daje," istakla je na zatvaranju prošlogodišnjeg sajma Samira Arnautović, direktorica Direkcije Bee-festa.

O programu sajma uskoro će biti više informacija.

Foto: Pixabay/abidbh6


Tagovi

Bee-fest Sajam pčelarstva Pčelarstvo Med


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.