Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Privredna komora Brčko
  • 06.03.2015. 14:00

Još stignete na Sajam sadnog materijala!

Sajam je okupio 50-ak izlagača, a zanimljive su i prezentacije na temu voćarstva, ishrane i zaštite bilja te ratarske palete proizvoda. Sve u cilju razvoja poljoprivrede.

Foto: sajmovi.eu
  • 361
  • 78
  • 0

U prostorima Javnog poduzeća Luka Brčko d.o.o., a u sklopu programa obilježavanja 15. godišnjice Brčko distrikta BiH, 05. ožujka 2015., otvoren je 2. Proljetni sajam sadnog materijala, sjemena i zaštitnih sredstava za poljoprivredu i šumarstvo, a svi oni koji ga planiraju posjetiti, imat će priliku to učiniti do 08. ožujka. Prema informacijama organizatora Sajma, Gospodarske komore Brčko distrikta BiH, na ovogodišnjem izdanju sudjeluje 50-ak izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Cilj je razvoj poljoprivrede

Sajam je svečano otvorio predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, Đorđa Kojić, koji je tom prilikom istaknuo kako Brčko ima ambicije postati sajamski grad te dodao kako je siguran da ljudi koji izlažu na ovom Sajmu imaju perspektivu. Predsjednik Gospodarske komore Brčko distrikta BiH, Veselin Panić naglasio je da je riječ o baznom sajmu za ovaj regionalni prostor i poljoprivredu, koji za cilj ima razvoj poljoprivrede.

Stručna predavanja i prezentacije

Stručnjaci će prezentirati kakvi su plantažni nasadi voća u budućnosti potrebni kako bi se osigurala konkurentnost na tržištu. Predsjednik komore obećao je uložiti sve napore kako bi se do kraja godine pripremilo pet do deset plantaža za nasade. Prvog dana sajma, 05. ožujka, prezentaciju na temu Plantažni nasadi voća, sa suradnicima je održao prof.dr. Milan Lukić sa Instituta za voćarstvo Čačak, a govorilo se o poticajima u poljoprivredi, prednostima i nedostacima PDV-a u poljoprivredi te prometu fitosanitarnih materija.

Drugog dana sajma 06. ožujka, na rasporedu su dvije prezentacije:

  • 14:00 - 15:00 - "Ishrana i zaštita bilja"- SEMAGRI d.o.o. Sarajevo
  • 15:00 - 15:30 - "Predstavljanje ratarske palete proizvoda tvrtke Syngenta za 2015. godinu"

Brojni izlagači i bogata ponuda

Svi poljoprivredni proizvođači, oni kojima je poljoprivreda samo hobi, ali i svi ostali zainteresirani, drugo izdanje Proljetnog poljoprivrednog sajma sadnog materijala, sjemena i zaštitinih sredstava za poljoprivredu i šumarstvo, imaju prilike posjetiti do nedjelje, 08. ožujka, kada je predviđeno zatvaranje Sajma. Ovo je izvrsna prilika za nabavku sjemenske robe, sadnica, reprodukcijskog biljnog materijala, dekorativnih biljaka, sredstava za zaštitu biljaka, gnojiva, ali i alata za održavanje sadnog materijala te ostale popratne opreme.

Svi posjetitelji dobit će katalog sa popisom izlagača te svim informacijama o proizvodima i uslugama, radi što lakšeg snalaženja na sajamskom prostoru. Ulazn na sajam i parking za sve je posjetitelje besplatan.

Broj izlagača nadmašio je prošlogodišnji, a činjenica da sudjeluju izlagači i iz susjednih zemalja, Hrvatske i Srbije daje internacionalni karakter ovom događaju, ali i poticaj organizatorima u namjeri da ovim sajmom okupe brojne izlagače iz BiH, ali i inozemstva radi ostvarivanja što bolje ponude i razmjene iskustava u poljoprivrednom sektoru koji bi trebao biti pokretač razvoja gospodarstva.

Foto: sajmovi.eu


Tagovi

Luka Brčko Sajam sadnog materijala Gospodarska komora Brčko Razvoj poljoprivrede Veselin Panić Milan Lukić Institut za voćarstvo Čačak Poticaji u poljoprivredi Semagri Syngenta Sadnice voća Zaštitna sredstva Poljoprivredni sektor Plantažni na