Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijave za Sajam
  • 06.09.2022. 10:30
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Visoko

"Jesen u Visokom" poljoprivredni sajam ponovo otvara svoja vrata

Ove godine tradicija se nastavlja, i 16. po redu sajam "Jesen u Visokom" će ponovo biti organizovan i otvoriti svoja vrata za mnogobrojne izlagače i posjetioce.

Foto: Adi Pašalić
  • 105
  • 54
  • 0

Sa više od 90 izlagača iz gradova širom BiH, modernom sajamskom opremom i velikim brojem posjetilaca, novembra 2019. godine uspješno je završen tadašnji 15. po redu Sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Jesen u Visokom". Pandemija izazvana Covid-19 virusom prekinula je dugogodišnju tradiciju, tako da ovaj sajam svoja vrata nije otvarao u protekle dvije godine. Međutim, ove godine tradicija se nastavlja, tako će krajem ovog mjeseca 16. izdanje manifestacije otvoriti svoja vrata za mnogobrojne izlagače i posjetioce.

26. i 27. septembar 

Izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda "Jesen u Visokom" postao je jedno od mjesta koje svi privredni subjekti u proizvodnji i uslugama, koji imaju bilo kakve veze s poljoprivredom ili su na nju oslonjeni, smatraju mjestom na kojem treba biti prisutan i pokazati vrijednosti koje posjeduju ili dostignuća kojima se teži. To najbolje objašnjava stalan uspon sajma koji je ostao po svim pokazateljima na uzlaznoj liniji i u kriznim privrednim vremenima.

Njegova preteča je prvi  sajam suhomesnatih proizvoda koji je održan 2004. godine. Kako je Visoko poznato po zanatskoj proizvodnji suhog mesa i proizvodnji povrća, a posebno paprike slijedećih godina organizovan je izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Ovogodišnja manifestacija će se održati u dvorani KSC Mladost, 26. i 27. septembra.

Preko 2000 m2 izložbenog prostora

Sajam se održava u prostorijama Kulturno sportskog centra "Mladost" na površini cca 1.460 m2, a zbog zainteresovanosti učesnika koristi se i hol površine 300 m2 i do platoa od oko 300 m2. Izlagači će moći koristiti dvije vrste izložbenih boksova sa dodatnim prodajnim stolovima.

  • Štand/box sa prodajnim pultom (3,00 x,2,50m)
  • Štand sa prodajnim pultom (3,00 x,2,50m) i rashladnom vitrinom 
  • Rasklopivi drveni štand sa pultom (2,50 x,1,00m)

Specifičnost ovog Sajma je i ta da organizaciju, tehnički dio i pokroviteljstvo organizuje jedinica lokalne samouprave, tačnije nadležna Služba Grada Visoko uz suorganizatora JU Centar za kulturu, sport i informisanje.

Prijave do 16. septembra

Poziv za prijave se odnosi na sve registrovane poljoprivredne proizvođače, proizvođače prehrambenih proizvoda, kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, udruženja građana, zadruge i ostale zainteresovane subjekte iz ove oblasti. Prijavni obrazac se nalazi na službenoj stranici Grada Visoko, a isti se uz dodatnu dokumentaciju dostavlja najkasnije do 16. septembra 2022. godine na protokol nadležne Službe ili u elektronskoj formi skenirano poslati na e-salter@visoko.gov.ba

Pored zahtjeva i izvršene uplate dostavlja se i:

  • Pravna lica uz popunjen zahtjev dostavljaju uplatnicu sa naznačenim prodajnim mjestom, kopiju ID i PDV broja ukoliko je u PDV sistemu, i to lično na protokol nadležne Službe ili skenirano na e-salter@visoko.gov.ba
  • Fizička lica uz popunjen zahtjev dostavljaju, uplatnicu sa naznačenim prodajnim mjestom, kopiju lične karte i CIPS potvrdu, također, lično na protokol nadležne Službe ili skenirano na e-salter@visoko.gov.ba

Prijava za Zlatne sponzore

Otvorene su prijave i za zainteresovane privredne subjekte koji žele biti "Zlatni sponzor" sajma, a dodatne informacije vezane za sponzorstvo i benefite koje ostvaruju mogu dobiti na telefone: 032 732 546, 032 732 512 ili na e-mail adresu:  e-salter@visoko.gov.ba  Zlatnom sponzoru osiguran je prodajni prostor u centralnom dijelu (parket dvorana) od 7,5 m2 sa dva boksa i medijska promocija prije i tokom održavanja sajma, istaknuti logo firme na plakatima i svim sajamskim materijalima.


Tagovi

Sajam Visoko Poljoprivreda Jesen u Visokom


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nevjerovatan gest Milave dok je ručala sa prijateljicama zapalio internet. Prvo je pomela svu silažu sa svoje desne strane, pa je onda napala lijevu gomilu.