Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Djeca u permakluturi
  • 07.06.2017. 12:00

Izlazak u prirodu pozitivno utječe na djecu

Dvodnevni kurs "Djeca u permakulturi" namijenjen je učiteljima i roditeljima kako bi naučili metode i dobili alate za odgoj i obrazovanje djece izvan zidova učionice.

Foto: Facebook/Children in Permaculture
  • 313
  • 23
  • 0

"Naučimo djecu zabavi i važnosti prirode, uzgoju hrane, suradnji, matematici, jezicima i drugom i stvorimo potpuno novo obrazovno iskustvo", poručuju "Rakesh Roots n Permaculture" i "Farma Transforma", organizatori dvodnevnevnog kursa "Djeca u permakulturi" koja će se održati 4. i 5. jula u Banjoj Luci.

U ovoj dvodnevnoj radionici - učionici na otvorenom, sudionici će se baviti potrebama školskih učitelja, roditelja i mladih koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece kako bi našli načine izvesti ih u prirodu, uključiti ih u poticajne, zabavne i uzbudljive obrazovne aktivnosti.

Osnaživanje učitelja

"Izlazak u prirodu pozitivno utječe na djecu jer se tako povećava njihova motivacija za sudjelovanjem u učenju. Vrlo je važno da nastavnici mogu upravljati razredom u različitim okruženjima, a koja nisu ograničena zidovima učionice. Priprema za odlazak van počinje u učionici gdje se integriraju nove metode rada, kao što je grupni rad, grupa projekata, dijeljenje, uključivanje djece u donošenje odluka što će osnažiti učitelje da mogu učinikovito raditi i izvan učionice", pojašnjavaju organizatori naglasivši kako će na radionici predstaviti principe i etiku permakulture s primjerima kako izgraditi učionicu na otvorenom.

Učitelje će se uputiti kako iskoristiti postojeće školsko okruženje te kako dalje razvijati i oblikovati nastavu i otvorenom. Osim toga, učitelji će biti osnaženi kako riješiti mogući otpor drugih učitelja i roditelja te na kraju i njih uključiti u ovakav način nastave.

Značaj roditelja i mladih

Roditelji i mladi koji se bave djecom igraju važnu ulogu u razvoju djece u takvom, manjem formalnom okruženju nego što je sama škola. Na ovoj će edukaciji oni također dobiti alate i metode kako angažirati djecu, otvoriti ih permakulturi da se mogu brinuti za svoju okolinu.

"Tijekom ova dva dana odlučili smo ne raditi sa samom djecom. Smatramo da je važnije pomoći učiteljima, roditeljima i mladima koji rade s djecom kako bi se oni sami povezali s unutarnjim djetetom u sebi. Cilj radionice je pomoći odraslima da razumiju djecu i njihove potrebe te probuditi razigranost u odrasloj osobi koja će se tada moći integrirati u proces učenja", naglašavaju orgnizatori koji tijekom narednih godina planiraju puno novih aktivnosti te od sudionika i ove radionice očekuju povratne informacije.

Voditelji iz Slovenije i Velike Britanije

Voditelji radionice su Tomislav Gjerkeš i Rakesh "Rootsman Rak". Gjerkeš je permakulturni dizajner iz Slovenije, a od 2009. godine stvara i provodi ekosustave. Danas je uglavnom usmjeren prema društvenim i obrazovnim sustavima. Rakesh je iskusan dizajner i učitelj iz Velike Britanije, specijaliziran za prilagodljivost zajednice, permakulturu i uzgajanje hrane.

Radionice počinju u 10 i završavaju u 18 sati. Potrebno je donijeti hranu za ručak, odnosno razmjenu.

Prijaviti se možete na mail adresu ilumen@windowslive.com ili telefon 00387 (0)63 450 042. Cijena radionice je 50KM.

Sve detalje potražite ovdje.

Foto: Facebook/Children in Permaculture


Tagovi

Permakultura Children in Permaculture Tomislav Gjerkeš Rakesh "Rootsman Rak" Farma Transforma


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.