Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove tehnologije
  • 30.06.2015. 18:30

Ishrana muznih krava i proizvodnja stočne hrane

Studijsko putovanje organizovano je za pet savjetodavaca Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi koji pružaju savjete vezane za ishranu muznih grla i pripremu stočne hrane.

  • 335
  • 16
  • 0

U okviru ARDP projekta Svjetske banke, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Institut za poljoprivredu i šumarstvo iz Maribora su u periodu od 22. do 26. juna 2015. godine relizovali treće po redu studijsko putovanje u okviru obuke pod nazivom Nove tehnologije.

Ovo studijsko putovanje organizovano je za pet savjetodavaca Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi koji pružaju savjete vezane za ishranu muznih grla i pripremu stočne hrane.

Tokom petodnevene posjete, akcenat je stavljen na balansiranje obroka za krave u laktaciji, kontrolu kvaliteta mlijeka i praktičnu primjenu rezultata iste, kvalitet stočne hrane, pripremu i čuvanje kabaste stočne hrane, te značaj trava u ishrani krava. Praktični dio obuke organizovan je na farmama slovenačkih proizvođača mlijeka kako u štali tako i na njivi. Pri tome su se domaćini potrudili da odaberu farme različite veličine sa različitim sistemima ishrane i držanja krava, gdje su se mogle vidjeti prednosti i nedostaci svakog od sistema.

Pozitivna iskustva, stečena tokom ove posjete, biće razmijenjena sa poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Muzne krave Ishrana Proizvodnja stočne hrane Poljoprivredni proizvođači Maribor Studijsko putovanje ARDP projekt Farme Savjetodavci