Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interslast
  • 11.10.2019. 09:00
  • Krapinsko-zagorska, Tuheljske toplice

Interslast - dođite i okusite više od 200 vrsta izvornih kolača

Učesnici će moći kušati brojne kolače sa medom, medenjake, paprenjake, medene pite po recepturama baka, a koristit će se isljučivo med domaćih pčelara.

Foto: Facebook/Hrvatska obrtnička komora - HOK
  • 64
  • 6
  • 0

Već 8. međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva "Interslast“, održat će se 15. oktobra 2019. u Tuheljskim toplicama (hotel "Well“), u susjednoj Hrvatskoj.

"Riječ je o tradicionalnom kongresu koji preferira hrvatske, regionalne, ali i svjetske izvorne slastice, putem predavanja, stručnih radionica, natjecanja učenika srednjih slastičarskih škola sa područja Alpe Jadran, natjecanja profesionalnih slastičara i ljubitelja slastica. Brojne degustacije otkrit će okuse više od 200 raznih vrsta izvornih kolača. Uz gostovanje nekoliko inozemnih slastičara (Austrija, Nigerija, Slovenija, Turska, Italija, Njemačka i Srbija) predstavit će se izvorni kolači iz 6 hrvatskih županija. Glavna tema je: Med u slastičarstvu, što ima poseban značaj, budući da Hrvatska ima jedan od najkvalitetnijih medova u regiji i šire", najavljuje organizator Stjepan Odobašić. 

Sudionici će moći kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake, medene pite po recepturama baka. U sklopu programa prikazat će se izrada starinske medvene pite iz Podravine, tradicijski i izvorni medenjaci Hrvatskog Zagorja, korčulanski klašun, šapice s medom, zadarski smokvenjaci, nigerijski puff-puff s medom (vrsta afričke slastice nalik fritulama), austrijski, uskrsni medeni kolači, starinski, tradicijski kolač s medom iz Homolja, izvorna, blagdanska, medena pita iz Srbije, razne zagorske i podravske kolače s medom, medenjake i kolače s medom iz Varaždinske županije.

Slovenci će pokazati kako se radi slovenska potica, koja je nedavno zaštićena u EU. Svi inozemni slastičari spravljat će i u radionicama koristiti med hrvatskih pčelara. Hrvatski med će se koristiti i u spravljanju natjecateljskih radova. Očekuje se sudjelovanje od ukupno 125 ekipa iz područja Alpe Jadran i zemalja bivše Jugoslavije. 

"Želja nam je da hrvatski slastičari shvate vrijednost kakvoće hrvatskog meda, te da svoje potrošače obraduju visokom razinom kakvoće slastica, a to ćemo na kongresu učiniti putem brojnih radionica!", ističe Stjepan Odobašić.


Tagovi

Interslast Slastice Kongres Izvorni kolači


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]