Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najavljen sajam
  • 16.09.2022. 14:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Stolac

Hercegovački plodovi Mediterana - raskošna paleta proizvoda za posjetitelje

Osim iz Bosne i Hercegovine, izlagači stižu i iz Hrvatske i Crne Gore, a cilje je da u ovom dijelu Hercegovine zaživi simbioza poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam

Foto: Udruga HPN
  • 94
  • 8
  • 0

Posljednjeg septembraskog i prvog oktobarskog dana ove godine, u Stocu će biti održana sajamska manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana".  Prema predviđenom programu, u petak, 30. septembra, u 11 sati manifestacija počinje otvaranjem uljare na Crnićima u zgradi zadruge, dok je svečano otvaranje sajma predviđeno u 14 sati. 

Kao i prethodnih godina, u sklopu sajma održat će se stručno predavanje o maslinarstvu s početkom u 13.30 sati. U subotu, 1. oktobra, bit će upriličena dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima, najavili su organizatori.

Osim iz Bosne i Hercegovine, izlagači stižu i iz Hrvatske i Crne Gore, a cilje je da u ovom dijelu Hercegovine zaživi simbioza poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam.

Stariji posjetitelji će imati priliku okusiti svu raskošnu paletu kvalitetnih prerađevina od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih artikala s našeg područja, ali i susjednih država. Za mlade je spremna, pored ostaloga, kvalitetna ponuda zabave uz koncerte, a za najmlađe nezaboravna vožnja vozićem kroz Stolac, naveli su organizatori.

Organizatori Sajma su Udruga "Hercegovački plodovi Mediterana" i Grad Stolac, uz pomoć JU "Radimlja" i JU "Centar za kulturu i sport". Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 12 do 18 sati.


Povezana biljna vrsta

Šipak

Šipak

Sinonim: - | Engleski naziv: Pomegranate | Latinski naziv: Punica L

Šipak je grmolika biljka koja doseže visinu do 3 m. U proljeće se nakon pojave listova otvaraju crveni cvjetovi, a iz njih se stvaraju plodovi koji dostižu maksimum svoje veličine... Više [+]

Tagovi

Hercegovački plodovi Mediterana Sajam Smokve Masline Šipak Nar


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]