Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba stočarstva
  • 28.09.2023. 09:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gračanica

Gračanica sprema pozornicu za izložbu najboljih krava, junica, teladi...

Poljoprivredni proizvođači predstavit će posjetiocima najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne i mlade junice, telad, ovnove, konje i brojne proizvode.

Foto: Grad Gračanica
  • 122
  • 28
  • 0

Nogometno igralište u Stjepan Polju, 7. oktobra će biti pozornica na kojoj će se naći najbolja grla stoke. Naime, Zemljoradnička zadruga "Gračanka" najavila je 12. izložbu stočarstva i ruralnog stvaralaštva Gračanica i Doboj Istok.

Ova manifestacija se održava s ciljem popularizacije govedarstva i razvijanja takmičarskog duha kod farmera.

Najkvalitetnija grla

U skladu s programskim aktivnostima, kooperanti i zadrugari, kao i drugi poljoprivredni proizvođači predstavit će posjetiocima najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne i mlade junice, telad, ovnove, konje i brojne proizvode.

Posjetioci će imati priliku da vide i demonstraciju obrade papaka 

Pored promocije, izložba ima i takmičarski karakter. Prema najavi organizatora učestvovat će i izlagači ostalih vrsta stoke, kao i dobavljači repromaterijala, proizvođači stočne hrane, poljoprivredne manifestacije i drugi. Posjetioci će imati priliku da vide i neke kulturne i tradicijske vrijednosti ovog kraja.

Dvodnevne aktivnosti

Programski sadržaji manifestacije počinju u petak, 6. oktobra, okruglim stolom na temu "Važnost udruga i saveza u simentalskom uzgoju Republike Hrvatske" te promocijom značaja konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za zdravlje ljudi, rast i razvoj djece uz degustaciju istih u centru grada.

Uz izložbu grla, u subotu, 7. oktobra, planirana je i demonstracija pravljenja pekmeza na tradicionalan način, takmičenje udruženja u pravljenju tradicionalnog suhog sira i biranje najbolje uređenog štanda. Posjetioci će imati priliku da vide i demonstraciju obrade papaka kod muznih grla, nakon koje će uslijediti proglašenje najboljih grla po kategorijama.


Tagovi

Izložba stočarstva ZZ Gračanka Zemljoradnička zadruga Poljoprivredna manifestacija Pravljenje pekmeza Najbolja grla


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.