Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Malina u BiH
  • 24.04.2018. 09:00

Godišnja konferencija pod motom pod motom "Očuvanje liderske pozicije maline u BiH"

Ovaj događaj je prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, preradu i plasman jagodičastog voća upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u BiH, regiji i zemljama EU vezano za proizvodnju i tržište jagodičastog voća.

Foto: Pixabay/werner22brigitte
  • 605
  • 59
  • 0

Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH u saradnji sa Caritasom Švicarske u Bosni i Hercegovini organizira godišnju konferenciju proizvođača i otkupljivača jagodičastog voća u Bosni i Hercegovini pod motom "Očuvanje liderske pozicije maline u BiH".

Konferencija će se održati 26.04.2018. godine u Sarajevu, Hotel Hollywood, Ilidža, sa početkom u 10 sati.

Ovaj događaj je prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, preradu i plasman jagodičastog voća upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u Bosni i Hercegovini, regiji i zemljama EU vezano za proizvodnju i tržište jagodičastog voća.

"Rezultati ostvareni u proizvodnji malina u 2017. godini od 22.700 tona, plasmana kao 8. zemlja po proizvodnji malina u svijetu i vrijednosti izvoza od 80 miliona KM dovoljno govori o važnosti i uspješnosti ovog sektora. Upravo zbog ostvarenih rezultata, cilj Konferencije je da se otvori dijalog između ključnih aktera u proizvodnji, preradi i plasmanu jagodičastog voća u BiH, u cilju definisanja ključnih tačaka za dalji rad na jačanju, razvoju i očuvanju liderske pozicije maline u BiH", poručuju organizatori u pozivu.

Detaljan program pogledajte u dokumentu ispod teksta, a svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 25.04.2018. godine na e-mail: berryfruitbih@gmail.com.


Dokumenti


Tagovi

Konferencija Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH Malinarstvo Plasman malina Otkup malina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.