Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 23.01.2024. 18:00

Fruit Logistica 2024. ističe važnost automatizacije, digitalizacije i umjetne inteligencije

Tri glavne teme biće obogaćene brojnim novitetima, a uvode se i nove nagrade

Foto: Fruit Logistica 2023
  • 42
  • 31
  • 0

Najvažnija manifestacija u sektoru industrije svježih proizvoda i mjesto okupljanja globalne industrije voća i povrća, 31. izdanje sajma Fruit Logistica, održat će se u Berlinu, Njemačkoj, od 7. do 9. februara 2024. godine. 

I ove godine će okupiti proizvođače, trgovce, uzgajivače svježih proizvoda, uvoznike, izvoznike, udruženja uzgajivača, sjemenarske kompanije i marketinške organizacije. Događaj privlači ključne igrače i pruža platformu za povezivanje s potencijalnim partnerima i kupcima, poručuju organizatori. 

Na raspolaganju gotovo 30 hala

Prošle godine je učestvovalo 2.610 izlagača iz 92 zemlje, a koji su bili smješteni u 27 hala na ukupno 128.600 m². Sajam je obišlo 63.470 posjetitelja iz 140 zemalja. Za 2024. svoje učešće je do sada potvrdilo preko 600 profesionalnih izlagača i veliki broj stručnih posjetilaca.

Tri su glavne teme: svježi proizvodi, mašine i tehnologija te logistika. Prva uz svježe voće i povrće uključuje i sjeme, cvijeće te certifikovane organske proizvode. U okviru drugog sektora ključne teme su pametna poljoprivreda i staklenici. Pored klasičnih logističkih područja, kao što su skladištenje i transport zračnim, morskim ili kopnenim putem, sve važniji postaju automatizacija, digitalizacija i umjetna inteligencija.

Fruit Logistica - mjesto okupljanja i nastanka nove saradnje

Nagrada za inovacije 

Po osamnaesti put biće dodijeljena nagrada Fruit Logistica Innovation Award FLIA koja je postala najvažnije priznanje za cjelokupnu međunarodnu industriju voća i povrća i to u čitavom lancu opskrbe, od proizvodnje do prodajnog mjesta.

Inovacije se mogu odnositi na tehnologiju, proizvode ili usluge. Među kandidatima za ovogodišnju nagradu svoje mjesto su našli i savršeno zreo, oguljen avokado sa rokom trajanja od mjesec dana; hibrid između krastavca i tikve; zaokret u uzgoju lubenice te prirodno slatki, ružičasto-crveni luk.

Prvi put će biti predstavljena i FLIA Technology Trade Visitor Tours kao priznanje za inovacije u oblasti mašina i tehnologije. Dobitnika ove nagrade biraju isključivo posjetioci.

Prodaja ulaznica i vaučera biće moguća samo online putem, a na licu mjesta neće biti prodaje. To znači da su svi učesnici sajma unaprijed registrovani i ovlašteni za pristup.

Cijena karte za sva tri dana je 85 eura, a za jedan dan 45 eura. Ulaznica sa zabavu dobrodošlice je 50 eura i to nije ulaznica za sajam.

I ove godine bit će dostupna online platforma za koju se potrebno registrovati.


Tagovi

Fruit Logistica Fruit logistica online Fruit Logistica Innovation Award FLIA Berlin Njemačka Sajam


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.