Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 05.04.2022. 17:00
  • Berlin, Nemačka

Fruit Logistica 2022: U fokusu međunarodna trgovina voćem

Ove godina svoje proizvode i usluge predstavit će oko 2.000 izlagača iz 87 zemalja svijeta, dok se veliki broj posjetilaca očekuje iz 115 država

Foto: Katarina Brković
  • 34
  • 20
  • 0

Danas je u glavnom gradu Njemačke, Berlinu, počeo sajam voćarstva, jedan od najpoznatijih takve vrste u svijetu - Fruit Logistica. Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog pandemije virusa korona, ove će biti dostupan svim zainteresovanim posjetiocima u periodu od 5. do 7. aprila.

Svoje proizvode i usluge predstavit će oko 2.000 izlagača iz 87 zemalja svijeta, dok se veliki broj posjetilaca očekuje iz 115 država, podaci su sa zvanične stranice sajma.

Na sajmu će se predstaviti preko 2.000 izlagača iz 87 zemalja svijeta

"Neki izlagači su ipak morali da otkažu učešće zbog skraćenog vremena pripreme uslijed pandemije, ali će učestvovati kao trgovački posjetioci. Za ostale, datum u aprilu i početak sezone su se preklopili. Sljedeće godine sajam će se vratiti na prvobitni datum u februaru", rekao je direktor Fruit Logistica-e Kai Mangelberger.

Uticaji Ukrajinske krize

Fruit Logistica pokriva svaki pojedinačni sektor poslovanja sa svježim proizvodima i pruža potpunu sliku najnovijih inovacija, proizvoda i usluga u svakoj karici međunarodnog lanca snabdijevanja. Međutim, kako su ti lanci "poljuljani" zbog krize u Ukrajini, Mangelberger kaže da su se tokovi robe pomjerili, a lanci snabdijevanja su pod pritiskom.

"O ovim i drugim temama koje se odnose na međunarodnu trgovinu voćem bit će riječi u nizu različitih događaja, pružajući na taj način idealnu priliku da se nadoknadi znanje iz protekle dvije godine i donesu bolje poslovne odluke. Sve serije događaja bit će dostupne za prijenos uživo, i po zahtjevu od sredine aprila, na platformi digitalne industrije FRUIT LOGISTICA Online."

Posljednja manifestacija je održana 2020. kada je okupila 3.300 izlagača iz više od 90 država, a koji su predstavili svoje proizvode, usluge i tehnička rješenja. Na njoj je tada učestvovalo oko 73.000 dobavljača i posjetilaca iz 135 zemalja.


Fotoprilog


Tagovi

Fruit Logistica Sajam voćarstva Srbija Privredna komora Srbije Kai Mangelberber Trgovina voćem


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...