• Sajam voća i povrća
  • 24.07.2021. 07:30

Fruit Attraction u listopadu - naglasak na inovacijama i tehnologiji

Cilj ovog međunarodnog sajma voća i povrća je promicanja inovacija, istraživanja, tehnologija i digitalizacije kao temeljnih ključeva budućeg rasta sektora voća i povrća.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 59
  • 563
  • 0

Međunarodni sajam za industriju voća i povrća Fruit Attraction održat će se od 5. do 7. listopada u Madridu (Španjolska) s ciljem promicanja inovacija, istraživanja, tehnologija i digitalizacije kao temeljnih ključeva budućeg rasta ta dva sektora.

Kako navode organizatori, ovi se sektori suočavaju s problemima i izazovima koji bi mogli ograničiti njihovu sposobnost rasta, razvoja i konkurentnosti. Stoga će posjetitelji moći vidjeti različita rješenja koja se odnose na inovacije u biotehnologiji, preciznoj poljoprivredi, pametnom raspolaganju vodom te energijom.

Izlagači će ponuditi nova digitalna rješenja koja dodaju vrijednost cijelom poljoprivredno-prehrambenom lancu u smislu produktivnosti i održivosti. To su prvenstveno ona za navodnjavanje, razvoj energetske učinkovitosti i nove tehnologije.

Što se tiče biotehnologije, posjetitelji će saznati više o razvoju novih sorti, zaštiti bilja, ponovnom korištenju otpada i kružnom gospodarstvu kao i novih biljnih izvora za dobivanje proteina. Također, svi prisutni će dobiti viziju o preciznim tehnološkim rješenjima koja uključuju proizvode za upravljanje poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama te ona napredna za mobilnost i analitiku. Cilj je potaknuti i stvoriti poslovne mogućnosti koje će omogućiti proizvođačima da stupe u kontakt s predstavnicima tvrtki koji će im predložiti rješenja pogodna za njihovo poslovanje.

Po prvi puta će biti predstavljene pametne tehnologije vezane za korištenje vode kako bi se poboljšala produktivnost u hortikulturi. Namijenjene su, poručuju organizatori, profesionalnim poduzećima koja imaju ili žele instalirati sustave za navodnjavanje, a zainteresirani su za učenje o novim metodama. Na ovom će događaju moći vidjeti opremu, proizvode i saznati više o uslugama za smisleno upravljanje ovim prirodnim resursom. Osim toga, bit će prikazana i rješenja vezana uz obnovljive izvore energije.


Tagovi

Fruit Attraction Sajam Voće i povrće Međunarodni sajam Digitalizacija poljoprivrede


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zdrava prehrana postaje sve popularnija, a očuvanje prirode neminovno. Proizvodi s eko oznakom imaju dodanu vrijednost i sve su više traženi i u BiH. Ipak, da bi netko imao priznat eko proizvod, mora ishoditi certifikat. Osim administarativ... Više [+]