Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinske ceste
  • 27.06.2024. 16:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Festival Vinske ceste Hercegovine 4. jula u Mostaru

Cjelodnevni program uključuje tečajeve, panele i radionice, s naglaskom na potencijal vinskog turizma i povezivanje vinske industrije s drugim granama

Foto: Shutterstock/Zocchi Roberto
  • 131
  • 42
  • 0

S ciljem promocije bogate vinske kulture i turističke ponude Hercegovine, Vanjskotrgovinska komora BiH organizira Festival Vinske ceste Hercegovine, koji će se održati 4. jula 2024. godine u Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru.

Dvadesetak izlagača

Na Festivalu će se predstaviti dvadesetak izlagača, uključujući hotele, turoperatere, restorane i vinarije iz Mostara, Čapljine, Čitluka, Ljubuškog, Trebinja i Stoca.

"Ovo je savršena prilika za promociju našeg bogatog vinskog nasljeđa i turističke ponude. Ponosni smo što možemo okupiti toliko značajnih partnera i sponzora kako bismo osigurali uspjeh ovog događaja", izjavio je Darko Pehar, tajnik Grupacije za turizam i ugostiteljstvo BiH u VTK BiH i tajnik Vijeća Vinske ceste Hercegovine. 

Bogat program

Cjelodnevni program uključuje tečajeve, panele i radionice, s naglaskom na potencijal vinskog turizma i povezivanje ove industrije s drugim granama kao što su  umjetnost i turizam te zabavni program u večernjem dijelu.

Više informacija možete pronaći na ovom linku.

Festival je komercijalnog karaktera, ulaz i edukacijski sadržaj su besplatni, dok se degustacija vina i hrane plaća po konzumaciji, po promotivnim cijenama.

Višestoljetna tradicija 

Vinska cesta Hercegovine je kulturna ruta koja obuhvata višestoljetnu tradiciju proizvodnje vina u ovoj regiji Hercegovine. Ondje su proizvođači vina stekli međunarodnu prepoznatljivost kroz autohtone sorte kao što su žilavka, blatina, vranac i trnjak, ali i mnoge međunarodne. 

Vinarije su najvidljivi dio ove rute, ali ona uključuje i mnoge prirodne atrakcije, bogato kulturno nasljeđe, gastronomsku ponudu i jedinstvenu kulturu gostoprimstva, navodi se u saopćenju.  


Tagovi

Ljetnikovac Radobolja Vinske ceste Hercegovine Festival vina Izlagači Promocija Darko Pehar Program


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Uslijed poplava u #Kreševu, Zakir Bećar ostao je bez 5,5 tona ribe. U njegovom #ribnjaku bilo je između 60 i 70 hiljada komada kalifornijske pastrmke, ostalo je 2.000.