• VinoSalis 2019
  • 24.04.2019. 14:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2019

Ove se godine očekuje više od 80 izlagača kako iz BiH, tako i drugih europskih zemalja.

Foto: Vedran Stapić
  • 92
  • 52
  • 0

Festival vina, prateće opreme i gastronomije "VinoSalis" je idejno i konceptualno zamišljen da ostvari jedinstveni spoj promocije i kontakta, ljudi koji se bave i "žive" vino. 

Prošle je godine održano prvo izdanje ovoga festivala na kojem se predstavilo oko 70 izlagača, a pored onih iz BiH, posebno Hercegovine, sudjelovali su i izlagači iz Hrvatske, Portugala, Španije, Francuske, Italije, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije.

Ove se godine očekuje više od 80 izlagača kako iz BiH, tako iz već navedenih država. Cilj ovoga festivala je staviti Tuzlu na vinsku kartu Europe te kroz sajam predstaviti ugostiteljima vina s domaćeg područja, ali i novitete vezane uz vinski sektor. 

Osim vina, na festivalu će biti predstavljena gastro ponuda. Također, svoje će proizvode predstaviti vodeći proizvođači opreme za vinare, ugostitelje, ali i ljubitelje vina.

Festival će se održati 19. i 20. juna u Hotelu Mellain te ima ocjenjivački karakter. 

Treba podsjetiti da je u samom imenu festivala VinoSalis protkano i historijsko ime Tuzle (Salis, Salines, u prijevodu sol) po čemu je ovaj grad i regija vijekovima poznata. Logo Festivala su kristali soli u vinskoj čaši, tako da u danima Festivala Tuzla postaje Grad vina i soli.


Tagovi

VinoSalis 2019 Festival vina Vinska karta


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.