Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival soli
  • 22.08.2022. 17:00
  • Ston

Festival soli traje mjesec dana i idealna je prilika za posjetu Pelješcu

Od subote, 20. avgusta, pa sve do 20. septembra traje jedan od najukusnijih festivala na tom poluotoku

Foto: Arhiva TZ općine Ston
  • 61
  • 11
  • 0

Od prošlog ljeta Festival soli se iz Stona (susjedna Hrvatska, op.ur.) proširio na čitav poluotok. Ovo je njegovo šesto izdanje, svake je godine sve bogatiji, interaktivan je, multimedijalan, zabavan i ukusan.

Jedna je od najatraktivnijih manifestacija u Dalmaciji i sjajan uvod u najljepši dio ljeta kada na pelješkim plažama popuste gužve, a more je idealno za kupanje.

Od 20. avgusta do 20. septembra Pelješčani i njihovi gosti i ove će godine uživati u lokalnim specijalitetima i nadaleko poznatim vinima po festivalskim cijenama. Uključeno je četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova i školjkara na poluotoku, kreirana su i dva festivalska jelovnika po cijenama od 150 (38 KM) i 230 kuna (58 KM), dok vinarije nude neke etikete vina povoljnije i do 20 posto.

Najveća zabava u Stonu

Središte festivala je u Stonu, poznatom po najdužim zidinama nakon Kineskog zida, najfinijim kamenicama i Stonskoj solani koja u 14. stoljeću za Dubrovačku Republiku imala izniman strateški i ekonomski značaj, a danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija na Jadranu u kojoj se način proizvodnje nije promijenio svih sedam stoljeća.

Radnici solane u Stonu

Obilasci solane i berba cvijeta soli organiziraju se u sklopu Festivala soli koji i ove godine ima bogat program. Tako vas u Stonu očekuju fotografske i likovne izložbe, Art Park radionica za djecu, koncerti, odlična zabava i vrhunski eno-gastro doživljaji, a od 24. do 28. avgusta i tradicionalna Eko placa s eko proizvođačima iz čitave Hrvatske.

Na festival Pelješkim mostom

Festival soli, kao multimedijalni događaj, zadržava svoj tradicionalni termin tokom avgusta i septembra što predstavlja i početak posezone u stonskom kraju, s naglašenim ciljem privlačenja što više posjetitelja kako domaćih, tako i inozemnih", ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston. Kako dodaje, u skladu s održivim turističkim razvojem, on afirmira postojeće kapacitete, komparativne prednosti ovog područja i tradicionalne proizvode, ne ugrožavajući okoliš i skrećući pažnju na bogatstvo nasljeđa, naglašavajući partnerstvo sudionika lokalne uprave, turizma, malih proizvođača, lokalnog stanovništva i posjetitelja.

Čeka vas bogata gastornomska ponuda

Festival soli ujedno je i posljednji od tri ljetna festivala u organizaciji sve četiri turističke zajednice na poluotoku i idealna prilika da ulovite još malo ljeta i naravno na jug Dalmacije doputujete najnovijom atrakcijom - Pelješkim mostom.


Tagovi

Festival soli Eko placa Ston Pelješac


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]