Pretraga tekstova
Na skupu, koji će se održati u prostorijama FAZ-a u Mostaru, u četvrtak, 21. novembra, s početkom u 11 sati, prisutni će imati priliku poslušati i predavanje o utjecaju visokih temperatura na stada ovaca i koza.
Proizvodnja kozjih i ovčjih sireva na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, jedna je od tema ovogodišnje stručne radionice koju organizira Federalni agromediteranski zavod.
Na skupu, koji će se održati u prostorijama FAZ-a u Mostaru, u četvrtak, 21. novembra, s početkom u 11 sati, prisutni će imati priliku poslušati i predavanje o utjecaju visokih temperatura na stada ovaca i koza.
Također, saznat ćemo i koji su to najbolji sirevi. Naime, nakon što je u septembru objavljen javi poziv za dostavu uzoraka na ocjenjivanje, završene su senzorne analite, te će na radionici biti prezentirani rezultati.
Ujedno će proizvođačima biti dodijeljene plakete za ocjenu kvalitete kozjeg i ovčjeg sira.
Podsjetimo, lani su četiri kozja sira dobila zlatne medalje, a cilj ocjenjivanja je podrška proizvođačima u poboljšanju kvalitete njihovih proizvoda.
Tagovi
Najbolji sir Ovčji sir Kozji sir FAZ Dodjela plaketa Proizvodnja sira
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Zatvoreni pretok vina se obavlja ukoliko je grožđe bilo bolesno ili oštećeno ili ima nedovoljnu količinu šećera i kiselina, u svim drugim primjerima preporučuje se otvoreni pretok 🍷
Foto: PSSRS