Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ovčji i kozji sir
  • 19.11.2024. 14:00

FAZ najavio: Vrijeme je da saznamo ko ima najbolji sir, ali i kako se pravi

Na skupu, koji će se održati u prostorijama FAZ-a u Mostaru, u četvrtak, 21. novembra, s početkom u 11 sati, prisutni će imati priliku poslušati i predavanje o utjecaju visokih temperatura na stada ovaca i koza.

Foto: FAZ
  • 65
  • 13
  • 0

Proizvodnja kozjih i ovčjih sireva na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, jedna je od tema ovogodišnje stručne radionice koju organizira Federalni agromediteranski zavod.

Na skupu, koji će se održati u prostorijama FAZ-a u Mostaru, u četvrtak, 21. novembra, s početkom u 11 sati, prisutni će imati priliku poslušati i predavanje o utjecaju visokih temperatura na stada ovaca i koza.

Također, saznat ćemo i koji su to najbolji sirevi. Naime, nakon što je u septembru objavljen javi poziv za dostavu uzoraka na ocjenjivanje, završene su senzorne analite, te će na radionici biti prezentirani rezultati.

Ujedno će proizvođačima biti dodijeljene plakete za ocjenu kvalitete kozjeg i ovčjeg sira.

Podsjetimo, lani su četiri kozja sira dobila zlatne medalje, a cilj ocjenjivanja je podrška proizvođačima u poboljšanju kvalitete njihovih proizvoda.


Tagovi

Najbolji sir Ovčji sir Kozji sir FAZ Dodjela plaketa Proizvodnja sira


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zatvoreni pretok vina se obavlja ukoliko je grožđe bilo bolesno ili oštećeno ili ima nedovoljnu količinu šećera i kiselina, u svim drugim primjerima preporučuje se otvoreni pretok 🍷
Foto: PSSRS