Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EuroTier
  • 23.01.2021. 07:30

EuroTier: Nema više odgađanja za vodeći međunarodni sajam stočarstva

Glavna tema ovogodišnjeg sajma, a vođeni povećanom potražnjom za transparentnošću i sljedivošću bit će "Uzgoj u prehrambenom lancu: Proizvodnja stočne hrane. Kvalitetni uzgoj. Sigurnost hrane."

Foto: Facebook/EuroTier
  • 105
  • 94
  • 0

Ovogodišnje izdanje vodećeg svjetskog sajma za stočarsku proizvodnju EuroTier u sklopu kojega je i EnergyDecentral, međunarodni sajam za inovativnu opskrbu energijom održat će se digitalnim putem od 9. do 12. veljače 2021. godine, a zbog neizvjesne situacije vezane uz pandemiju virusa SARS-CoV-2.

Sajam se inače održava u studenom svake parne godine u njemačkom gradu Hannoveru, no izdanje 2020. bilo je odgođeno za veljaču 2021. zbog Covida. Kako se situacija nije popravila, nego su dapače, u toj zemlji uvedene pooštrene epidemiološke mjere, odlučeno je da događaj neće prolongirati nego će se održati u online izdanju.

Glavna tema ovogodišnjeg EuroTiera, a vođeni povećanom potražnjom za transparentnošću i sljedivošću bit će "Uzgoj u prehrambenom lancu: proizvodnja stočne hrane. Kvalitetan uzgoj. Sigurnost hrane.", a obrađivat će se i raspravljati putem raznih platformi i foruma. Naravno, kako ističu organizatori, o svakom će sektoru u stočarstvu biti posebno riječ. 

Podsjećamo, nedavno su objavljeni i ovogodišnji dobitnici nagrada za inovacije u stočarstvu (Eurotier 2021 Innovation Awards) koje su inače tradicionalno dodjeljivane na samom sajmu. Između 80 nominiranih, prema strogim kriterijima dodijeljeno je jedno zlato i sedam srebrnih medalja za nova tehnološko-tehnička rješenja.

Tako se među najinovativnijim našao izum nizozemske tvrtke Hanskamp AgroTech BV, a riječ je ni manje ni više o toaletu za krave. Ostale dobitnike i njihove proizvode možete pročitati ovdje.

Za kraj važno je napomenuti kako će organizator novu digitalnu platformu za on-line praćenje, na kojoj će se zasigurno moći detaljnije vidjeti i nagrađene inovacije, otvoriti već 1. veljače, a sve novosti možete pratiti putem ove poveznice


Tagovi

EuroTier EnergyDecentral Sajam Stočarska proizvodnja Energetika Online Nagrade


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.