Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam "List"
  • 04.05.2023. 20:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Ekologija i turizam značajno naslonjeni na poljoprivredu

Federalno ministarstvo poljoprivrede u okviru svog resora i modela ostalih vrsta podrški i ove godine ima obezbijeđena sredstva za koja mogu aplicirati organizatori sajamskih aktivnosti

Foto: FMPVŠ
  • 59
  • 7
  • 0

U Lukavcu je danas otvoren 21. međunarodni sajam "List" koji je okupio 192 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona. Ova sajamska manifestacija osim promocije i razvoja turizma, podržava i obrtnike i poduzetnike s područja Federacije BiH kao i poljoprivredne proizvođače organske hrane.  

Stigao i ministar

Sajam je posjetio i novoimenovani ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Kemal Hrnjić, a tom prilikom naveo je kako su ekologija i turizam dvije važne grane privrede te su značajnim dijelom naslonjene na poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo o čemu govori i značajan broj izlagača.

Brojni izlagači stigli u Lukavac

"Preuzimanjem dužnosti federalnog ministra poljoprivrede i dolaskom na današnji sajam u Lukavcu želio sam dati podršku ovom sajmu kao i poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja", kazao je Hrnjić i dodao da ruralni razvoj i turizam imaju mnogo dodirnih tačaka koje vrijedi povezivati u jednu cjelinu i ponuditi domaćem i inostranom tržištu.

Otvoren do 6. maja 

Važno je, ističe, da pored proizvodnje organske hrane poljoprivredni proizvođači mogu izložiti svoje proizvode i adekvatno ih plasirati na tržište.

"Federalno ministarstvo poljoprivrede u okviru svog resora i modela ostalih vrsta podrški i ove godine ima obezbijeđena sredstva za koja mogu aplicirati organizatori sajamskih aktivnosti što vjerujemo doprinosi kvalitetnijoj prezentaciji naših poljoprivrednih proizvođača", rekao je Hrnjić.

Ulaz na sajam je besplatan

"Dolazak ministra poljoprivrede na ovogodišnji sajam izlagačima čini zadovoljstvo, ali i potvrđuje činjenicu da trebamo više raditi na povezivanju oblasti ekologije, turizma i poljoprivrede", ocijenio je Izet Nuhanović, direktor međunarodnog sajma ekologije i turizma "List".

Sajam će za posjetioce biti otvoren do 6. maja ove godine, radno vrijeme je od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan. 


Fotoprilog


Tagovi

Sajam List Lukavački sajam Izet Nuhanović Kemal Hrnjić Poljoprivreda Ruralni turizam


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.