Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Raštikijada 2019
  • 31.10.2019. 09:30
  • Zapadnohercegovački kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Ružići, Grude

Ekipa iz Japana i Dream Team Babe na Raštikijadi 2019

Na raštikijadi 2019 natječe se 30 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Japana za najbolja tradicionalna i inovativna jela od raštike.

Foto: Agroturizam Marića gaj
  • 247
  • 111
  • 0

Na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima pored Gruda danas se, 31.10. u 15 sati otvara jedan od najvećih kulinarskih događaja u Hercegovini, Raštikijada 2019.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine te je iz godine u godinu posjećuje sve više posjetitelja.

Na raštikijadi 2019 natječe se 30 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Japana za najbolja tradicionalna i inovativna jela od raštike. Dva tročlana žirija ocjenjuju svako jelo posebno po unaprijed određenim kriterijima, ocjenama od 5 do 10, a jelo koje ima najveći zbroj bodova u svim kategorijama je pobjedničko. Nagrade koje se dodjeljuju su 1., 2., i 3. mjesto u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela od raštike, najbolje predjelo, glavno jelo, desert i napitak u kategoriji inovativna jela od raštike. Također nagrađuju se najšarmatnija ekipa i najabolji štand.

Pored raštike za odličnu kulinarsku ponudu potrdit će se ekipe izvan kategorija: Udruga prijetelji Goričan koja će prezentirati kulinarske specijalitete Međimurja, Udruga Prvenstvo svijeta i okolnih sela iz Belog Manstira priprema svim posjetiteljima šarana na rašljama, grah u ćupovima i čvarke, Agroturizam Konavle za posjtitelje priprema tradicionalne konavoške i specijalitete dubrovačkog kraja. 

Pored navedenih ekipa i agroturzma Marića Gaj za sve posjetielje priprema raštiku izvan kategorije, najbolje Hercegovačke uštipke i roštilj.

Za zabavni dio pobrinut će se tri tamburaška sastava: TS Zlatne Strune, TS Stare Note i TS ERO. Na glavnoj pozornii nastupit će Dream Team Babe i hercegovački gangaši. 

Svi koji žele mogu posjetiti Agroturizam Marića gaj 31.10. od 15 sati te kupnjom promotivne čaše u vrijednosti od 20 KM kušati sve navedene specijalitete, piti domaća vina i uživati u zabavi.


Tagovi

Raštikijada 2019 Marića Gaj Natjecanje Kategorije Dream Team Babe


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.