Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajamska manifestacija
  • 15.09.2023. 16:30
  • Prozor

Dani šljive Prozor – Rama 2023

Po šesnusti put se održava jedinstvena manifestacija gdje će izabrati najbolje rakije i likeri.

Foto: Depositphoto/Alexandrumusuc
  • 77
  • 9
  • 0

"Dani šljive Prozor – Rama 2023", Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma održat će se po šesnaesti put u Prozoru u dane 18. i 19. septembra 2023. godine, Izvještava Ramski vjesnik. Organizatori sajma su Općina Prozor-Rama i Agencija za lokalni razvoj. Sajam će i ove godine, prema riječima organizatora, zadržati svoj prepoznatljiv format, a pored izložbenog dijela imat će edukativni i humanitarni karakter.

Izbor najboljih rakija i likera

"Planiramo imati oko 50 štandova, na kojima negdje bude po više izlagača, tako da očekujemo od 80 do 100 izlagača. Gotovo svi štandovi su već popunjeni. Iako je rok za prijave jučer istekao, naći ćemo načina da smjestimo na štand one koji se prijave i kasnije”, prokomentarisao je kratko broj izlagača Josip Juričić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije Općine Prozor-Rama. Dodao je kako su sredstva od prodaje ulaznica ove godine namijenjena za potrebe Crvenog križa općine Prozor-Rama i njihovih projekata, dok će u edukativnom dijelu sudionici sajma imati priliku upotpuniti znanja i vještine iz oblasti turizma i poljoprivrede na radionicama.

Izlagači će ove godine moći sudjelovati na natjecanju za najbolje rakije i likere. Za istinske i iskusne ljubitelje ovog nadaleko poznatog pića bit će organizirano natjecanje nešto zabavnijeg karaktera u pogađanju jačine ramskih rakija.

“Imat ćemo malo Čačanke, malo Stanley šljiva koje smo uspjeli sačuvali. Iako je godina bila jako teška, općenito za poljoprivredu, a dodatno za samo voćarstvo. Vrijeme je u doba cvjetanja, i kasnije, bilo vrlo nepovoljno”, dodaje Juričić.

Gastro ponuda

Sajam će okupiti ugledne goste iz okolice i regije, među kojima svakako valja spomenuti Turističku zajednicu Grada Popovače, koja će predstavljati vrijednosti Moslavine.

Danijel Burečić, direktor Agencije za lokalni razvoj istakao je ponovnu saradnju sa Srednjom školom Prozor i odjeljenjem kuhara.

Učenici zajedno s nastavnicama pripremaju bogatu trpezu s najpoznatijim i najboljim tradicionalnim jelima, ali i specijalitetima prema njihovom izboru. Svoj rad predstaviti svim sudionicima i posjetiteljima sajma.


Povezana biljna vrsta

Šljiva

Šljiva

Sinonim: - | Engleski naziv: Plum | Latinski naziv: Prunus domestica L.

Šljiva raste kao srednje veliko stablo, manje ili više bujna rasta. Pojedine sorte zahtijevaju strane oprašivače, dok se neke oplođuju same. Šljive donose plodove na dvogodišnjim... Više [+]

Tagovi

Prozor Rama Dani šljive Šljiva Rakija Likeri


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

JUDINO DRVO (Cercis siliquastrum) - Naziv roda Cercis potječe od grčke riječi kerkis (čunak, drvena naprava koja je u prošlosti bila važna za rad na tkalačkom stroju).[1] Ime vrste siliqua znači ukazuje na mahunaste plodove. Na stranim jezi... Više [+]