Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 16.09.2016. 11:12

Dani organske proizvodnje ZDK 2016

Dani organske proizvodnje održat će se od 19. do 23. septembra, a obuhvatiti gradove Visoko, Zenicu, Travnik i Bugojno.

Foto: Pixabay/Unsplash
  • 158
  • 7
  • 0

Dani organske proizvodnje ZDK 2016. održat će se od od 19. do 23. septembra u organizaciji Saveza Organsko FBiH i Organsko Srednjobosanskog kantona (SBK/KSB). Tijekom manifestacije predstavit će se oko 30 organskih proizvođača s prostora BiH.

U Visokom manifestacija će biti otvorena 19. septembra, u Zenici 20., Travniku 22. (Sajam zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju Travnik 2016), a u Bugojnu 23. septembra (Regionalni sajam poljoprivrede i ekoturizma Zlatna jesen Bugojno 2016).

Cilj ovih aktivnosti jeste da Bosna i Hercegovina ispuni određene uvjete za ulazak u Evropsku uniju koji se tiču površina pod organskom proizvodnjom.

"BiH mora imati najmanje 3% površina pod organskom proizvodnjom, od poljoprivrednog zemljišta da bi ispunila taj uvjet za ulazak u EU. Nadamo se da će i vlasti na svim nivoima prepoznati značaj ovih aktivnosti i podržati ih u okviru svojih mogućnosti radi ispunjenja uvjeta priključenja BiH u EU", stoji u saopćenju iz Saveza Organsko FBiH.

Uz svečano otvaranje manifestacije bit će uručena "Zlatna korpa organskih proizvoda", te upriličena degustacija organskih proizvoda na inovativan način vrhunskog kuhara Hamida Kurjakovića, s njegovom pratnjom.

Ovgogodišnje manifestacije bit će propraćene novim znakom za organski proizvod i sloganom koji je sastavni dio projektnih aktivnosti Organsko FBiH "Tako jednostavno, tako zdravo - organsko".

Foto: Pixabay/Unsplash


Tagovi

Organska proizvodnja ZDK Manifestacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.