• RAŽ
  • 27.06.2019. 14:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Žepče

"Dani maline i meda" Žepče 2019 - očekuje se velik broj gostiju i izlagača

Na sajmu će biti izloženi brojni domaći poljoprivredni proizvodi kao što su maline i drugo jagodičasto voće, med i pčelinji proizvodi, domaći sirevi, prerađevine od voća i slično. Pored domaćih izlagača svoje dolazak su najavili učesnici iz drugih općina iz cijele BiH, Hrvatske i Srbije.

Foto: Facebook/Dani maline i meda, Žepče 2019
  • 229
  • 80
  • 0

Razvojna agencija Žepče (RAŽ) u partnerstvu sa Agroklaster d.o.o. Vinkovci iz RH, te uz pokroviteljstvo Općinskog načelnika Mate Zovka i podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZE-DO kantona i ove godine organizira 4. Sajamsku poljoprivrednu manifestaciju "Dani maline i meda" Žepče 2019.

Sajamska manifestacija će se održati u subotu, 13.07.2019. godine na Gradskoj tržnici Žepče. Očekuje se veliki broj gostiju i izlagača iz cijele BiH, kao i goste iz Hrvatske i Srbije, predstavnike donatora, međunarodnih organizacija i ministarstava. 

Na sajmu će biti izloženi brojni domaći poljoprivredni proizvodi kao što su maline i drugo jagodičasto voće, med i pčelinji proizvodi, domaći sirevi, prerađevine od voća kao što su džemovi, kompoti, likeri, povrće, kozmetički proizvodi od ljekovitog bilja, žepačko vino, rakije, likeri i proizvodi iz organskog uzgoja, egzotično voće kao i brojni drugi zanimljivi proizvodi. Pored domaćih izlagača svoje dolazak su najavili učesnici iz drugih općina iz cijele BiH, Hrvatske i Srbije.

Za posjetitelje sajma kao i izlagače će biti osigurano besplatno osvježenje, hrana, zabavni program kao i brojne nagrade i iznenađenja.

Svi zainteresirani za učešće na sajmu svoju prijavu mogu napraviti putem mail-a: razepce@gmail.com ili tel: 032 880 273, 032 889 022, u Razvojnoj agenciji Žepče.

Rok za prijavu je petak 05.07.2019.godine. 

Prijavni obrazac preuzmite u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Dani maline i meda Žepče 2019 Mato Zovko Domaći poljoprivredni proizvodi Sajam Razvojna agencija Žepče


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zapamtite, nema jeftinije energije od energije koju ne morate koristiti, pa ako projektirate novi plastenik ili staklenik, izgradite ga tako da uopće ne zahtijeva skupo i beskorisno grijanje i hlađenje. To znači izgradnju nepropusne, izolir... Više [+]