Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 14.10.2022. 13:30
  • Bosansko-podrinjski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Goražde

"Dani jabuke" u Goraždu okupili brojne izlagače

Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane su popunjeni, a izloženi su proizvodi iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma

Foto: Grad Goražde
  • 111
  • 5
  • 0

U Goraždu je u toku privredno-kulturna manifestacija "Dani jabuke 2022", koja je otvorena jučer, 13. oktobra.

Na sajmu, po kojem je ovaj grad postao prepoznatljiv u cijelom regionu, ove godine svoje proizvode predstavit će veliki broj izlagača. Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane su popunjeni, a izloženi su proizvodi iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

Gorući problem 

Riječi dobrodošlice zvanicama i učesnicima najprije je uputio predsjednik Upravnog odbora PKM "Dani jabuke" Mirsad Hubanić. O ulozi i značaju sajma govorili su brojni zvaničnici među kojima zamjenik predsjednika Privredne komore FBiH, dr. Marko Šantić, potpredsjednik vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, profesor na PPF Vedad Falan i drugi gosti.

Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane su popunjeni

Posebnu dobrodošlicu gostima i učesnicima poželio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, koji je prilikom obraćanja naglasio da će ovaj grad u narednom periodu riješiti problem pijace koja je gorući problem naših poljoprivrednika jer nemaju adekvatan prostor gdje mogu da prodaju svoje proizvode.

Otvoren i sutra

Čast da zvanično proglasi otvorenim 18. izdanje ove manifestacije pripala je učeniku OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija” Ahmedu Gušu, koji je na svjetskom takmičenju inovatora osvojio prvo mjesto sa izumom kojim se istovremeno detektuje i gasi požar.

Predstavlja se veliki broj izlagača

Ovogodišnja privredno kulturna manifestacija "Dani jabuke" Goražde 2022. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Grada Goražda, Caritas-a, te brojnih sponzora.

Sajam se zatvara 15. oktobra u 16 sati.


Izvori

Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije


Tagovi

Dani jabuke Sajam Privredna manifestacija Poljoprivreda Ernest Imamović Mirsad Hubanić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.