Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CroAGRO
  • 30.11.2019. 16:00
  • Grad Zagreb, Zagreb, Hrvatska

CroAGRO vraća agrar u Zagreb - sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

Nakon gotovo dva desetljeća, ponovno će se održati veliki poljoprivredni sajam u Zagrebu. U paviljonima Zagrebačkog velesajma, od 5. do 8. decembra 2019. zavladat će moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji će ponuditi sve potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji

Foto: Gospodarski list
  • 82
  • 5
  • 0

U godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, Sajmovi hrane i zdravog življenja slave svoj 10. rođendan i upotpunjuju se u zajedničkom terminu od 5. do 8. decembra 2019., sa novim sajamskim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

U skladu sa potrebama tržišta i uvažavajući prijedloge struke, sajam se održava u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti, u zatvorenim grijanim paviljonima Zagrebačkog velesajma na razini međunarodnih sajamskih manifestacija. Tematski sadržaj u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja, i podizanje prirodne plodnosti tla, te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

Predstavit će se dosad nepoznati vrhunski proizvodi

Sajam CroAGRO prostirat će se na oko 20.000 metara kvadratnih zatvorenog paviljonskog prostora (paviljoni 7, 8, 8a, 9, 11a, 11b, 11d i 10a, uz paviljon 6 u kojem se održavaju Sajmovi hrane i zdravog življenja).

Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje iznosi 20 kuna (5 KM).

Na međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije – CroAGRO vidjet ćete i doživjeti novosti, tehnološke inovacije, novitete iz struke, nove proizvode i tehnologije. Bit će predstavljeni i dosad nepoznati vrhunski proizvodi, uz svjetske premijere ili vicepremijere mehanizacije. Više od 200 izlagača ponudit će sve potrebno za poljoprivrednu proizvodnju, poručuju organizatori. 

Porodični sajam za sve generacije

Ističu kako je CroAGRO porodični sajam s mnoštvom zanimljvih sadržaja za sve generacije, od 7 do 77 godina. Uz izlagače i njihove proizvode i usluge, organizator priprema bogat i sadržajan program sa stručnim, edukativnim predavanjima i panel diskusijama, radionicama i atraktivnim prezentacijama, uz zabavni i kulturni, kao i kulinarski - Gastro show program. Dodatno, a s obzirom da sajam traje četiri dana, svaki sajamski dan posebna je tematska cjelina.

U kojem smjeru ide poljoprivreda?

Program sajma tematski je posvećen najvažnijim sektorima u proizvodnji, a u stručnom dijelu programa tražit će se odgovori u kojem smjeru ide hrvatska, ali i svjetska poljoprivreda. Održat će se brojne radionice, stručna predavanja, gastro-eno show, kulinarske radionice i degustacije. Više u službenom programu.

Prvog dana sajmovanja, sve će biti u znaku stočarstva, stoga je 5. decembra 2019. Dan stočarstva na CroAGRO

Drugi i treći dan sajma su Dani biljne proizvodnje,  6. i 7. prosinca 2019.

Strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije

Cjelodnevna aktivnost 6. decembra će biti i Međunarodna konferencija u organizaciji Evropske Koordinacije Via Campesina (ECVC) i Udruge OPGH Život pod nazivom “Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ciljevi održivog razvoja”.

Posljednji dan sajma 8. decembra opravdava opis šećera na kraju - Dan mehanizacije. Svjetla pozornice fokusirat će se na moćne strojeve najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i poljoopreme. Na sajmu će biti izloženi globalno ponajbolji traktori, kombajni i svi priključni strojevi, a na kraju će na tronu ostati samo jedan. Model traktora koji će biti proglašen hrvatskim traktorom godine.

Za sve one koji žele znati prednosti korištanja najsuvremenije tehnologije u poljoprivredi, biti će ogranizirana radionica pod nazivom: Precizna poljoprivreda.

Stoga, zapišite datum u svoj kalendar i vidimo se na Velesajmu.


Tagovi

CroAGRO Zagrebački velesajam Gospodarski list


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.